mormor


En bild säger mer än tusen ord...


nyårsafton

Idag är det nyårsafton. Är dock lite sjuk, mer ont i halsen, så jag vet inte riktigt hur det blir för min del ikväll. Det återstår att se, men jag hoppas i alla fall på att det blir en trevlig kväll!

image397

Gott Nytt År alla underbara!

home home

image396

Åter hemma från en Stockholms-tripp. Lillen växer verkligen så att det knakar, lilla hjärtat... Här i mormors famn.

inte sjuk

Vaknade upp med halsont och verk i kroppen idag. Har ätit alvedon sen dess, det hjälper ju för stunden. Jag får verkligen inte bli mer sjuk, vi köpte ju oavbokningsbara flybiljetter till Stockholm imorgon! Så typsikt! Men jag kurerar mig under filten med mina skolböcker och hoppas på det bästa!

lov och plugg

Nu har jag haft jullov i tre dagar utan plugg! Skönt! Måste dock börja ta tag i mina väntande tentor nu, annars är det nog ganska så kört. Jag blir snurrig av cellbiologin...

Så, sätt igång!

en behövlig julklapp

Jag och Johan hade två glas kvar i vår lilla samling över diskbänken. Tur att vi fick dessa snyggingar i julklapp för att fylla ut de tomma platserna i skåpet!


mitt i mellan

Kvällen igår var lyckad! Blev dock inte jättesent, vi små 20-åringar har ju inte så många ställen att välja på i den här stan. Så det blev playbar, förköp till piraten för 200 kr kändes bara så aldrig i livet! Hade helst gått till Nivå, men nej...

Idag har jag väll mått som jag förtjänar. Trött.
Har i alla fall orkat med och boka flygbiljetter upp till Stockholm i helgen, det ska bli roligt!

varför?

Men åhh! Nu vill jag inte ha en stökig blogg längre. Förstår verkligen inte varför den ser ut som den gör. Morrmorrmorr! Någon som förstår och kan hjälpa?

juldagen

Idag har det ätits middag med dom gamla ute i vår stuga, kul att träffa alla. Och nu håller jag på att fixa iordning mig inför kvällen, sen blir det festelifest hos Smulan. Ska verkligen bli så himla roligt, har inte supit till att på länge nu ;) Ha en underbart rolig kväll nu!!!


image393

julafton

God Jul på er allihop!
Hoppas att ni har haft en skön dag, för det har jag!

image392

skev?

Min blogg ser helt skev ut, vet inte riktigt vad som har hänt? Jag hoppas på att den rättar till sig själv... Vi får se!


året som gick

  • Thailandsresa med släktingar. Det var helt klart ett minne för livet och jag kommer garanterat att åka dit igen..
  • Ny lägenhet som jag trivs himla bra i!
  • Fick heltidsvick på Blekingetrafiken - beställningcentralen.
  • Hälsade på Cissi och Karin i Barcelona. Kul och träffa dem givetvis och kul att se den staden! Shopping!
  • Min älsklingskatt Julia gick ifrån mig -hon vakar över oss i katthimlen...
  • Nytillskott till vår lilla familj -Skrollan och Hera.
  • Jag och Älsklingen bor ihop.
  • Ayia Napa med Elin i somras. Underbar softsemester!
  • Jag har börjat plugga som jag inte ångrar en sekund. Det är hur roligt som helst och kul med nya ansikten i "sin egen stad". Trivs verkligen med utbildningen!
  • Erik Johannes (Lupp) har kommit till världen 

image391


julklappspanik

Whoo. Jag och Elin ska gå på stan och köpa julklappar imorgon (lördag innan jul!). Vi lär ju få trängas med andra. Phu!

Var på Åhlen's en sväng med mamma idag, och kön där var låååång. När jag stod där började jag ångra mig lite. Varför har man inte fixat det tidigare? Samma sak varje år. Fast i och för sig är det väll en charm i sig, bara man håller sig på gott humör så...

jullov!

Skönt! Eller lov och lov, jag har mer än någonsin att göra under julen känns det som. Tre tentor när man kommer tillbaka till skolan sen. Och redovisning första dagen. Woho! Eller kanske inte...


prinsessa * 3

Jag älskar verkligen ljus. Särskilt värmeljus i fina lyktor -myskänsla till tusen!

Dessa tyckte jag om - de skulle vara jättefina på vårt tvbord... Från ellos.se


sista minuten

Jag är dum som vanligt. Har en uppgift om blodtryckstagning som ska lämnas in i morgon. Har jag börjat med den ännu? Nej... Så nu är det skriva skriva tills jag somnar framför datorn.

Adjö.


tisdag

Bloggen var knasig igår... därav inget bloggande.

Vi hade somsagt julmys hemma hos Jenny. Fikade mackor, kaffe, glögg, pepparkakor och skumtomtar. Smaskigt. Sen julklappsutdelning. Jag fick Emmas paket, superfina örhängen! Det är nog den mesta dosen julkänsla jag har haft och kommer få i år känns det som.

Jag och Johan har gjort några ärenden på stan nu, mest tråkiga. Men dom behöver också göras ibland. Och nu ska det pluggas.

Ha en bra tisdag!

bantningskur?

image383

Min Skrollan är för tjock. Det syns inte så bra på bilden kanske, men hon är det. Magen är liksom lös och dallrig, det ska den inte vara. Och liksom för människor är det inte heller hälsosamt för en katt att vara överviktig.

Någon som har något tips på hur man bantar en katt när man har två andra katter som inte behöver banta? Det är verkligen svårt. Jag vill inte sluta med att ha fodret framme alltid, det har jag ju alltid haft, och det känns som dom andra två 'behöver' det...

tre ljus tända

Idag är det tredje advent (åtta dagar tills julafton!). Tiden går verkligen snabbt. För snabbt...

Imorgon är det måndag igen. Efter skolan ska vi ha glöggmys och julklappsutdelning hemma hos Jenny. Vem vet då kanske man kommer hem med lite julkänsla? Min sån just nu är lika med noll, tråkigt.



Och psst. Jag säljer min tyllklänning på tradera.

alkoholfritt

Jag har skrivkramp i handen, så duktig har jag varit idag för en gångs skull! Har haft Bonde söker fru repriserna på på teven hela dagen medans jag har skrivit och tittat på det med ett halvt öga. Lite underhållande i alla fall, även fast jag har sett de flesta avsnitten förut. Lättsamt och bra.

Nu blir det tacos, sen inflyttningsfest hos Cissi. Dock alkoholfri sådan för min del, tråkigt :/ Men that's life.

Ha en trevlig kväll!

i brist på annat

Pommes frites - Bröd
Oliver - Champinjoner
Ost - Skinka
Pizza - Popcorn
Idol - Top Model
TV - Musik
Dans-Sång
Sylt - Ketchup
På gröt: Kanel - Socker
Tomtar
- Påskkärringar
Lucia - Tärna
Pepparkaka
- Knäck
Sommar - Vinter
Flygplan - Båt
Hallonbåt - Lakritsbåt
IdolMarie - IdolAmanda
Bada i pool - Bada i havet
Fullkornsmakaroner - Vanliga makaroner
Gymmet - Soffan
DVDbox - Serien på TV
Mobiltelefon - Internet

gartisbio

Psst. Ni har väll inte glömt bort gratis bio? Jag har precis fått ihop till mina första biobiljetter utan att göra av med en krona (vara med i undersökningar och besöka sidor). Bli medlem och få 50 poäng bara för registreringen, ytterligare 15 om ni blir värvade av mig via länken ovan!

lördag

Idag är det Lördag. Det betyder att man får sova länge, äta godis och dricka alkohol. Får dock inte dricka ännu pga. skovet, jag är verkligen festsugen... Åh!  Det får räcka med godiset och sova länge.

För övrigt har jag roliga lördagssysslor som måste göras idag, städa och plugga. Ligger fortfarande efter i skolan, och tentorna närmar sig...smått panik! Så roligare än så blir det inte denna lördag...

Ps. Detta är inlägg 500

fredag och fredagskväll

Idag har det tvättats, pluggats och shoppats en del. Skulle egentligen bara köpa en present som ska lottas ut till någon i min basgrupp, vi ska ha lite julmys på måndag. Vågar inte skriva här vad jag hittade ifall någon av dem läser min blogg, men det blev ganska så bra i alla fall. Alltid svårt att hitta något för ca 50 kr utan att det ska vara skit. Väl på stan hittade jag ju givetvis lite till som jag egentligen inte har råd med. En jeanskjol och en kofta och ett par mönstade leggings. Vet dock inte om jag ska byta kjolen till en större storlek, måste dit och prova igen innan jag bestämmer mig. Jag och min beslutsångest.

Nu sitter jag hos mamma, ska äta middag här och bara ta det lungt. Sen ska jag träffa Elin en stund. Så tråkigt med fredagkväll och inget Idol, det känns tomt på något sätt. Får se om vi hyr en film eller något istället...

Ha en mysig fredagskväll!

söthjärtat

image379
En bild på lilla Lupp bara för att förgylla kvällen...



torsdag

Phu, nu är jag verkligen trött. Har varit en lååång dag i skolan. Har gjort hjärt- lung-räddning och en massa annat praktiskt. Roligt! + att jag och Johan har storhandlat och varit iväg med hundarna i kylan. Men nu har vi i alla fall massa med mat hemma, härligt!

Imorgon är jag ledig. Eller ledig och ledig, jag ska plugga hemma. Men det ska bli skönt i vilket fall. Får se vad som händer imorgon kväll -det är ju trots allt fredag. Men jag får inte dricka alkohol, så segt... Jag som är festsugen!

13e

Näe, inget Luciatåg har det tittats på idag. Det mest lusseaktiga jag har varit med om var väll att dom sålde lussebullar i kaffeterian. Inte särskilt spännande. Allt var så mycket mysigare när man var yngre, nu är det liksom ingen som bryr sig.

Lucia

Psst. Nu är klockan över 00.00, så idag är det Lucia. Tiden går helt sjukt snabbt. Snart måste julklapparna inhandlas också. Och för vika pengar då? Får vänta tills CSN kommer dagarna innan jul och stressa runt då... Får se om man ser något lussetåg imorgon. Hoppas, det är nått mysigt över det.

Sovdags!

image382

onsdag

Somnade innan. Lite väl länge kanske, men nu är jag hur pigg som helst! Sen blev det plugg. Visst, det är tråkigt att plugga, i synnerhet när man inte är sugen på att göra det men verkligen måste. Men väl igång måste jag säga att microbiologi är himla intressant. Det är mest seg-i-starten syndromet som är det värsta.

Och så har jag och mamma smaskat kinamat; friterade räkor, ris och sötsur sås. Onyttigt, men I love it.

vakna!

Idag är jag extremt trött. Har varit på föreläsning i morse och har massor av annat att göra, men jag orkar ingenting. Funderar på en tupplur till och med? -sagt och gjort...
Efter det blir det microbiologi i massor, woho!


tränings-sugen

Gaah. Jag hade kommit igång så bra med träningen innan jag blev sjuk. Skovet är inte helt läkt ännu. Jag har fortfarande känningar i sidan, fötterna och i ena armen, så jag måste vänta ännu längre på att få träna. Lite segt men somsagt
-hälsan måste alltid gå först!

this is it


Ful bild på mig i morse med vitt ansikte. (jag önskar mig en KAMERA i julklapp). Ville bara visa upp min något annorlunda hårfärg! Haha.

believe it or not



Färgen ser lite konstig ut med min världens dåligaste kamera och blixten, det är nästan ännu mörkare i verkligheten och inte grått som det ser ut. Det ser inte ut som jag? Hihi.

mahogny

Hehe. Idag har jag chockat. Fick ett ryck att färga mitt hår mörkt mahognybrunt. Sagt och gjort! Så nu är jag mörkare än jag någonsin trott att jag skulle bli (har ju varit mer eller mindre blond hela mitt liv). Men jag är jättenöjd! Får lägga upp en bild senare!

stålt faster

        

sweet home

Sådär, jag är hemma från Stockholm nu. Är  himla trött så det får bli sängen direkt så jag orkar upp till skolan imorgon.


Och wow. Har fått himla mycket sålt på Tradera över helgen, och för bättre pris än jag trodde. Goddie!

Godnatt!

Lupp

Har gosat med Lupp (Erik Johannes) hela kvällen, sååå himla mysigt. I will till you more and show some pictures another day!

läggdags

image363
Nu är det läggdags för mig så jag orkar upp till tåget imorgon. Den här bilden va himla söt... Suss gott.

måste packa

Har varit uppe på vinden och hämtat min sportbag nu. Johan fick följa med, jag  vågar inte gå dit själv. Det är kusligt där uppe. Och kallt. Och mörkt. Det spökar säkert också.

Ska packa ner lite kläder, lite smink och lite plugg. Sen blir det Stockholm imorgon, till lillen och co!

lilla hjärtat

Så här ser det ut på mitt köksbord ikväll...

image359

image360


let it snow!

Jag vill ha julkänsla och snö, inte regn och rusk...

"Oh the weather outside is frightful,
 but the fire is so delightful, and since we've no place to go,
let it snow, let it snow, let it snow."

image358

grått och rosa

Idag är en sån där dag man skulle kunna ligga i sängen och titta på film och äta godis från morgon till kväll. Utan att lyfta ett finger och utan att få dåligt samvete, för det finns ingen energi till någonting. Det regnar, är grått och allmänt tråkigt ute. Sen att det är kolmörkt ute när man vaknar gör det ju inte precis lättare att stiga upp.

Piggar upp med ett rosa paraply i allt det gråa!

image357

torsdag

Idag mår jag ytterligare bättre, så himla skönt! Har varit och storhandlat med Cissi och Elin och hjälpt Cissi lite i nya lägenheten. Mycket grejer som ska packas upp men det kommer att bli superfint!

Nu kollas det på Efterlyst på tv och innan dess Lyxfällan. Folk är galna...

Imorgon är det skola igen för min del, ska bli skönt att komma dit igen. Föreläsning, woho!

en ny dag

Har faktiskt fått en del gjort idag, känns skönt. Och jag blir sakta men säkert bättre, så snart är det back to school. Blir hemma imorgon med,  får se om jag orkar dit på fredag. Hoppas på det!

Imorgon blir det upp i tid och inte sova till fram åt lunch som jag gjorde idag. Sådeså.

Sleep-time!

bakning

Blev så himla sötsugen mellan allt pluggande + att jag behövde något roligt att göra (bortförklaring). Bakade i alla fall en kladdkaka som är sååå gott. Den står i ungen nu, snart klar ;) Nammi!

image356


latmaskar

Jag har verkligen sovit som en prinsessa inatt, trots kortisonet. Så skönt! Vaknade kvart över 11, så det blev sen frukost och nu har jag dåligt samvete för att jag ligger ännu mera efter med allt som måste göras. Phu. Det är bara att sätta igång antar jag. Ha en underbar dag!

sweet dreams

image355

Stockholmstripp

Så var biljetter upp till el Stockholmo bokade i helgen. Dock bara en kortis, Lördag - Söndag. Men skönt att komma iväg, och kul att träffa den lille. Och some shopping givetvis, Zara är ett måste på varje Stockholmstripp!


gratis är bäst

Psst. Ni har väll inte glömt bort gratisbio? Tjäna biobiljetter eller presentkort på nolltid bara genom att vistas på sidor eller göra tester. Eller kanske handla julklappar? Värt att prövas!


hjälpa hemlösa

Tittade på Veterinärerna - uppdrag Thailand på tv4, både igår och idag. Det är om veterinärer som åker ner till Thailand och hjälper gatuhundarna på olika sätt. Det verkar verkligen hur spännande som helst! Fast vet inte om jag hade klarat av att se all missär med mina egna ögon. Men så länge man kan hjälpa? Ibland undrar jag varför jag inte utbildar mig till veterinär.

image353

snuttiplutt och kaffekokare

Oh så mycket snuttipluttit jag och mamma har handlat idag, både i stan och på Veras Hus. Så roligt! Och så blev det en promenad i brunnsparken med hundarna och sen lite handlat ute på Maxi. Bland annat en ny kaffekokare, våran gick sönder i morse. MORR. Vem kan leva utan kaffekokare? Inte jag! Det ända positiva med det inköpet är att denna är mycket snyggare, kaffet lär väll smaka som vanligt skulle jag tro... Ungefär lika tråkigt som att köpa ny mascara.


pappersbunte

Sådär, nu har jag kört ut en hel bunta med föreläsningar i humanbiologi så det är väl bara att sätta sig och börja titta igenom det antar jag. Känns som jag ligger så mycket efter med allt nu så det bara blir ännu jobbigare när man väl ska sätta igång, till och med dammsuga är roligare...
 
Men nu så. Kick off!

header

Försökte mig på att göra en ny header, men jag vet inte. Tycker att den blev lite tjock och blaffig, men just nu orkar jag inte ändra mera. Så ni får stå ut med den så här så länge så får vi finputsa en annan dag.


miniutflykt

Nu sitter jag hemma hos mamma som är ledig idag, bättre de än att sitta hemma och glo med sig själv. Känner mig lite bättre idag, men huden svider och bränner av kortisonet.
 
Vi tänkte åka till Ronneby senare, till Veras Hus, min kusins mysiga barnklädesbutik i brunnsparken och titta ut lite fint till den lille. För övrigt blir det mer vila och ta tag i allt plugg som jag ligger för mycket efter i...

image340

sweet dreams

Nej men oj. Var inte denna bilden söt? Det ser i vilket fall himla mysigt ut... Och nu ska jag också försöka somna, och hoppas på att jag känner mig mycket bättre när jag vaknar imorgon.

Natti natt!

image338

Erik Johannes

Bebis ska heta Erik Johannes. Vet dock inte vilket som kommer att bli tilltalsnamnet ännu. Vi får se vad mor och far bestämmer sig för! För övrigt blir det nog en Stockholmstripp till den lille i helgen, om min kropp orkar och kan åka. Hoppas!

image335


tung måndag

Idag är min kropp inte alls med. Känner mig inte bättre heller, hoppas verkligen att det vänder snart! Att gå är ungefär som att få knäna undansparkade för varje steg, fötterna är som stora klumpar som man inte vet riktigt vart dom finns och det är tungt att andas. Så jag hoppas på vändning, fick sista dosen kortison idag...

Oj vad jag gnäller.

advents-mys

Lite bilder från våran första advent...

  

     

far och son

image329

Snygga killar där!

första advent

Idag är det första advent. Advent är en mysig tid tycker jag, lite mer ljus än i mörka November. Jag och älskling ska baka lussebullar idag. Får väll se hur dom blir, men hoppas på bra!

Ha en mysig söndag!

lilla Bebis

Har fått se en bild på bebis nu. Naaaw, vilken sötnos! Får inte ur storebror något eventuellt namn ännu, därför kallar jag fortfarande bebisen för Bebis. Bara så att ni vet ;)

myspys

Lite pyntat har det blivit i detta hemmet idag i alla fall. Med betoning på lite. Ska sätta upp stjärnor i vårt stora fönster med, imorgon kanske? Får se när tiden och orken räcker till.

Idag var det lilla fönstret som fick en ljusslinga runt sig. Alltid mysigt med lite extra ljus i vardagen!


1 december

Idag, 1 december 2007, så kom min lilla brorson till världen. Välkommen lilla hjärtat!

Och så fyller Linn 20 år idag. Grattis gumman! Hoppas ni får en underbar kväll, hade gärna varit med och firat jag också...


RSS 2.0