lovely day

Var och solade solarie med Elin innan, skönt! Och min lilla mamma köpte mat till oss. Nammi! Sen gick Elin, jag och Filip en låååång runda i solen. Så skönt. Jag älskar verkligen våren!

Snart är det dags och välja ut något att ha på sig ikväll, sen duscha och fräscha till sig lite. Sen är det fest ;)

sambo

sambo
                                                                                    

Jag är en riktig djurfantast. Finaste bilden på min favvohund. Min gamla tio-åriga Sambo. Väldens bästa vän!

lördag

Oh, idag är det lördag. Och det är fint väder ute, såå härligt. Jag ska äta lite frukost  nu, sen blir det ut och promenera!

Var för övrigt helt död efter träningen igårkväll. Satt hemma med Johan och åt godis med gott samvete och tittade på Let's dance. Martin och Cecilia vann. Bra tycker jag!

Ikväll är det födelsedagsfest hemma hos Filip! Ska bli kul, är verkligen sugen på att gå ut! Känns som det var längesen, jobbade ju förra helgen och... ja ;)

Ha en underbart dag alla! <3

opps

Idag har jag gjort bort mig. Jag var övertygad om att jag inte hade fler timansällningstider tills jag börjar mitt heltidsschema nu 1 april. Men jo, jag skulle jobbat idag. Dumma mig...

Äsch. Sånt händer. Fredagar brukar vara ganska lugna på jobbet. Hoppas det i alla fall :/

Tvättar idag med. Sen blir det träning. Och ikväll är det final i Let's dance.


bra bra bra

Här kan man läsa om min raggis. Åh vad jag längtar nu! http://www.ragdoll.sbgb.se/
Det finns även lite bilder på kattungarna. Sötnosar! <3

Idag har jag varit ledig, verkligen skönt! Gick upp och tvättade och städade i morse. Sen kom Elin hit efter att hon slutat jobba. Vi gick på stan en runda och shoppade en massa onödiga saker. En jacka, en tunika och en klänning, precis vad jag behövde ju ;) Visst?
Sen åt hon, jag och Robin glass på glassiären. Nammi. Sen mat hemma hos Robin. Och fnissig har jag nog varit hela dagen, men sånt är kul. 

underbara vår

Åh det är fint väder idag med, underbart! Längtar tills jag slutar.
Ha en fin dag!

skön dag

Idag har jag varit ledig, såå skönt. Har lekt med Elin, Beccy och Linn. Sen gått en promenad ute i gullberna med Elin och Stina i det fina vårvädret. Saknade dock hundarna när man är ute och går. Sen åkte vi ut till andra Elin i spandelstorp och åt chokladkaka och drack kaffe. Och nu är jag hemma igen, mycket trevligt!

Solen och våren är verkligen bra för själen alltså, det finns inget bättre! Nu ska jag städa lägenheten, äta, och försöka komma i säng i någorlunda tidigt. Börjar jobbet 05.55. Suck.

 

vår vår vår

Vilket härligt väder det är ute. Sååå skönt! Skulle egentligen vilja gå en lång promenad med hundrana. Men nej. Work!


lördagskväll

Blev lite utgång igår ändå, drack inte så mycket, jobbet kallar! Men jag mår bra idag, faktiskt. Även om det blev en drink mer än vad jag räknat med.
Och från och med inatt blev det sommartid. Känns skönt tycker jag. Har till och med sovit med balkongdörren öppen inatt. Myspys. Vår och snart sommar!


modevisning

Idag är det modevisning i östersjöhallen här i Karlskrona. Vill se! Hinner dock inte på grund av jobbet. Men så är livet.

lördag

Så var det jobb igen ja. Vad sugen jag är på det, hrm. Kanske inte.

Annars mår jag bra. Sov hemma hos mamma och pappa inatt, jag fick mat där igårkväll. Väldigt gott. Hann dock aldrig träffa våran utbytesstudent, tråkigt. Det får bli vid ett senare tillfälle.


Ha en bra lördag alla!
/Cis

tac's

Min baby har dykt upp på tac's hemsida nu. Så nu är han glad! Och då är jag med glad!

http://www.tacs.se

fredag

Jag jobbar kvällen idag. Och dagen på lördag. Och kvällen på söndag. Jippie vilken rolig helg! Men en rolig sak är i alla fall att vår utbytesstudent från Polen kommer och äter middag hemma hos mamma och pappa ikväll. Det ska bli roligt att träffa honom, var ett tag sen om man säger så. Om han nu är kvar hos oss när jag slutat jobbet vill säga, vi får väll se!

modeblogg

Ett av mina stora intressen på internet är att läsa modebloggar (andra bloggar med för den delen). Blir lätt så när man sitter framför en dataskärm och jobbar hela dagarna, någonting ska man ju fördriva dötiden med.

Gå in på http://www.aftonbladet.se/vss/mode/story/0,2789,1027330,00.html och rösta på favvobloggen! Min favorit är Englas Showroom.

min MS

Dom som känner mig vet om att jag är MS sjuk. Det är inget jag talar öppet om, men det är heller inget jag skäms över. Det är mitt öde bara.
Sjukdomen kan yttra sig på så många olika sätt. För mig har det varit två skov, trötthet, bromsmedicinering, tårar men mest a allt rädsla över att inte veta om eller när man får nästa skov, och ångerst. Ångesten och rädslan är nog det som är värst, resten har jag liksom lärt mig.

Nu är det precis ett år sedan jag började känna av min MS påtagligt (utan att att en aning om vad det var). I april förra året fick jag mitt första skov. Hela 2006 var otroligt kämpigt. Ingen ser någonting utanpå och ingen kan ana, vilket är otroligt skönt. Förutom
vissa stunder. På bussen ibland när man känner sig yr och får resa sig från sin plats för att en gammal tant ska sitta där, då har man bara lust och skrika. Och ibland när man känner sig ledsen och ingen förstår, ingen ser...

Skriver om detta här främst för att det är skönt att skriva av sig. Vill dessutom få kontakt med andra unga tjejer och killar som har samma öde som jag. Det kan va skönt att byta ord med någon som vet vad man pratar om.

Min livssyn har förändrarts otroligt mycket, jag kan ta vara på saker jag inte gjorde förut på ett helt annat sätt. Just nu känner jag mig väldigt livsglad, vilket jag inte gjort på lång tid innan.



Det här händer i kroppen hos en MS sjuk


Hjärnan och ryggmärgen drabbas
Multipel skleros, MS, är en neurologisk sjukdom som drabbar centrala nervsystemet, det vill säga hjärnan och ryggmärgen. Vanliga symtom är bland annat domningar, gång- och balanssvårigheter, smärta och trötthet.


Nervtrådarna är isolerade
I hjärnan och ryggmärgen finns nervtrådar som överför nervimpulser mellan hjärnan och kroppens olika delar. Nervtrådarna kan liknas vid elektriska ledningar eftersom en nervsignal är en elektrisk impuls. Precis som runt andra elektriska ledningar behövs en isolering runt nervtråden för att impulsen ska gå fram. Nervtrådens isolering i centrala nervsystemet är ett fettämne som heter myelin.

Inflammation i nerverna
Om man har MS kommer vita blodkroppar in i centrala nervsystemet och det uppstår en inflammation som bryter ner myelinet kring nervtrådarna. Ibland skadas även själva nervtråden. Då kan nervimpulserna inte ledas på rätt sätt, och man får olika symtom beroende på vilka nervtrådar som drabbas av inflammationen. Är det till exempel nervtrådar till muskler i ett ben som inflammeras får man svaghet i benet, och är det nervtrådar från känselorgan i benet som drabbas får man domningar.

Ärr bildas av inflammationen
Det är okänt varför immunsystemets vita blodkroppar angriper myelinet vid MS. Inflammationen kan läka ut efter några veckor och då kan besvären försvinna. En sådan besvärsperiod brukar kallas för ett skov. Det som kännetecknar MS är att olika områden av centrala nervsystemet påverkas under sjukdomens förlopp.

heltidsjobb och Barcelona

Vilken dag alltså. Det känns verkligen som huvudet ska gå mitt itu, är helt slut. Ska äta och lata mig framför teven en stund, det gör nog gott.

En bra sak är i alla fall att jag fick mitt heltids schema idag, vilket betyder fast inkomst. Verkligen skönt.
OCH att det gick bra att få ledigt så vi kan åka till Barcelona!!! Roligt ska vi ha! Ska se om jag och Elin lyckas boka biljetterna ikväll, man vet ju aldrig? Dessa tekniska prylar. Men om det går som vi vill åker vi den 18 april (två dagar efter min 20års dag, hihi)

work it

Då var man på jobbet igen, jippie!

phu

Jag är trött. Har dock fått väldigt goda nyheter idag, min timanställning blir förmodlingen heltidsvikariat alldeles snart! Verkligen bra för mig.

Har spikat och donat en massa idag med, jättefint blir det (om man får säga det själv) :P Köpt gardeiner har jag med gjort. Vita och naturfärgade vepor i lin, hoppas det blir snyggt!

Och så planerar jag, Elin och Linn vår tripp till Barcelona. Det blir förmodligen den 18 april, jag ska prata med chefen min imorgon. Hoppas hoppas!

en skön dag

Har gått på stan en runda med min Johan, mys! Hann med att tvätta och plocka undan en del i morse med, fast det är långt ifrån färdigt... men skönt att komma någon vart i alla fall. Hoppas på att jag är ledig imorgon också. I så fall blir det att spika upp lister, köpa gardiner och ev. sätta upp lite tavlor, får se hur mycket som hinns med. Snart är det träning för mig och Elin! Sen matlagning. Frågan är bara vad? 

home again

Nu är jag hemma igen efter Stockholmstrippen, så skönt att komma iväg lite då och då! Har träffat syskonen och tittat på deras nya lägenheter, verkligen kanonlägen båda två! Jag blir avis. Har hunnit med en del shopping också, bra bra! <3

el Stockholmo

Idag är jag ledig och om en liten stund åker vi upp till Stockholm, myspys!

Cis

en ny dag

Jobba, jobba, jobba.
lite frustreserande när det är så fint väder ute, men så är livet. ska träffa elin senare iaf, mys!

och idag åker Johan till London. eller ja, till Kalmar idag och till London på fredag. han ska dit och modella, min lilla plutt! hoppas det går bra för honom.

jag åker till Stockholm på fredag. till syskonen och hälsar på med familjen, det ska bli roligt! vi ska på teater på lördag, och KANSKE Dolly Parton på fredag kväll. ska försöka få tag i biljetter iaf, får se hur det går med den saken. givetvis lite shoppning också! niiiiiice! <3

nymålat

Igår målade jag och mamma om I min lägenhet, så fint det ska bli när allt är färdigt! det ska verkligen bli roligt att börja sätta upp textilier och tavlor, efter att ha levt en månad i fullständig röra. mysigt va? det har liksom inte känts som någon mening att börja fixa och dona när jag vetat att jag ändå ska måla om.  

men nu är väggarna färdigmålade iaf. ROSA! ska bara måla listerna vita med, men det får bli någon ledig dag i nästa vecka när det finns tid. jag är en liten bit på vägen iaf!


nämen!

Jag lovade mig själv för ett tag sen att börja blogga igen, ett inlägg blev det :P så nu lovar jag mig själv att börja blogga en gång till. visst låter det bra? jag tycker det ;)

Cis

RSS 2.0