baby?

Åhh, fick goda nyheter efter sjukhusbesöket som gör mig betydligt piggare. Storebror och Fredrika är på BB nu!!! Väntar på mer nyheter där i från... Lovely!


sweet dreams

Nu ska jag nanna, försöka sova gott sen upp till nästa droppkur imorgon. Puhu. Natti natt!


be happy

Ungefär så här känns både vädret och känslorna inom mig just nu, men "Efter regn kommer solsken."  Som tur är.



image321

min beräknade livslängd

Jag kommer bli 87 år enligt den här sidan. Gör testet du med!

Du har goda chanser att leva längre än dom flesta. Du har en sund livsstil och både njuter av livet och samtidigt lever livet. Precis som man ska göra. Som en tankeställare så gå gärna igenom frågorna en efter en och tänk noga igenom om det går att förbättra ytterligare. Som du redan vet är livet härligt och kanske kan det bli ännu bättre. PS Det finns en viktig faktor som vi bara delvis räknat med i denna test. Det är läkarvetenskapens framsteg inom dom närmaste åren. Vi står inför flera genombrott inom många medicinska områden och om du själv kan bidra med att förlänga ditt liv i bara ETT år så kanske det betyder att du får ta del av något medicinskt framsteg som förlänger livet i TIO år eller mer. Tänk på det!

Fast mjaa, är väll något skeptisk till resultatet. Men blir det så låter det hur bra som helst ;)

tevetitt och godis

Lilla jag har fått en stor påse med sjukling-godis från älsklingen, snällit! Tittar på teve nu, Veterinärerna, och snart börjar Lyxfällan. Har inte ork till annat... Hoppas ni har haft en bra dag!

glad nyhet

Från dåliga nyheter till glada;

Min storebror ska få barn i dagarna, såå roligt och mysigt. Och jag blir då faster ;)
Bekräknad tid för födseln är 4e december så det är verkligen i dagarna... Undrar om det blir en pojke eller flicka? Spännande! Åååh jag längtar verkligen till bebis kommer och jag hoppas vid gud att allt går bra!

image320


en ny dos

Usch och fy. Har fått första dosen kortison inne på sjukhuset idag, man blir som man blir av det... Smaken kommer upp i munnen, men bli illamåendes och trött. Har sovit hela dagen sen jag kom hem där ifrån.

Det känns jobbigt när man missar så mycket i skolan, hoppas verkligen att det går att hinna ikapp sen igen och att jag inte blir hemma allt för länge denna gången. Och så väcks nya tankar om framtiden. Varje skov gör en osäker och oviss.

Life goes on.

citat

"Vad som är livskvalitet kan vara svårt att definiera och det skiljer sig mycket från en person till en annan. För den som är frisk innebär livskvalitet ofta något annat än för den som måste leva med en kronisk sjukdom. Har man MS så värdesätter man oftast saker i livet som kanske tas för givet av den som är frisk. Begreppet livskvalitet får ett annat perspektiv."

nära och kära

    

image319

Så här goa är söthjärtanen ikväll. Visst ser det mysigt ut?

kortison?

Jag har jagat dom på sjukhuset idag. Svaret blev, om jag inte är bättre tills imorgon, sätts jag på kortisondropp tre dagar. Dessa mängder med kortison :/ Usch! Hoppas verkligen att det känns bättre imorgon, tror dock inte det...

Det värsta är att man blir svullen och allmänt konstig i kroppen. Ängslig och dan. Och en massa missas i skolan, så dumt. Men hälsan går alltid först.

Nej man ska inte ta ut problem i förskott...

slingning

  
Före och efter

inte igen

Var och tränade med Selma innan. En och en halv timme på gymmet, så skönt!

Annars känner jag mig orolig. Vaknade imorse med sovande/halvdomnade fötter, skyllde på kylan (varför nu kyla skulle orsaka domningar i fötterna?) Men det sitter fortfarande i och det känns som det blir värre, börjar misstänka ett MS-skov vara på väg... Vill inte, vill inte, VILL INTE!


ny friss

Hemma från frisörbesök på Etage hos Elin. Det blev mycket bruna slingor den här gången. Mörkt bruna, lite ljusare bruna, askigt vita blandat med mitt eget + klippning av topparna. Ska lägga upp en bild på hur det blev senare!

älsklingen är hemma

Så, då var man hemma från Kalmar-trippen. Lite krångligt med tratten som Bolla skulle ha på huvudet för att inte slicka på sitt sår, hon tog av den hela tiden. Men annars gick det bra, och hon blev så glad! Tänk att sitta övergiven i en bur efter en operation utan att inte riktigt förstå varför? Nej usch vad hemskt. Men nu är snutten hemma igen.

För övrigt är det verkligen vinter ute nu. Riktigt vinterkallt, skönt att koma in i värmen...

...och imorgon är det klipp och slingdax. Lite vardagslyx, goddie!

ego

image314

Jag kan vara den goaste, mjukaste, största livsnjutaren som finns...
Skrollan vs. Snowy Molly

julstjärnetrubbel

Kom på att i helgen är det första advent (och Linns födelsedag). Vad snabbt tiden går! Har dock ett litet problem. Jag hade tänkt att min lägenhet detta året som förra, ska prydas med julstjärnor. Köpte två nya silviriga stjärnor förra året och ett stjärnfall. Det är mysigt och ger lite extra ljus i vardagen i mörka december. Men jag håller mig till mina stjärnor, resten av pyntet får mamma ha i sin lägenhet.

Problemet är att mitt förråd är minst sagt proppfullt, det blir lätt så när man flyttar till en mindre lägenhet från en större. Och jag misstänker att stjärnorna ligger längst in, bakom allt skräp. Hard work, men så får det bli. Köpa nya känns minst sagt onödigt, så klarar jag inte av att brotta mig igenom skrivbord och flyttlådor, får jag helt enkelt vara utan mina julstjärnor. Otänkbart!

image313

måndags-göra

Idag har det övats i metodrummet i skolan. Bädda, tvätta, ta blodtryck mm. Roligt att hålla på med grejer istället för att sitta med papper och penna.

Sen åkte basgruppen ut till Amiralen och åt lunch på ett ställe där. Klycklingwok, nammi. Sen en trip till Skopunikten (ett måste när man ändå är där ute), och nu är jag hemma igen.

Annars händer det inte så mycket. Ska städa lite nu, eftersom det aldrig blev av i helgen. Sen bär det av till Kalmar för att hämta Bolla-bus... Hoppas hon mår bättre nu!

sjuklingen

Min beautey Bolla är på djursjukhuset i Kalmar. Hon har livmordersinflammation och har operarat bort livmordern, den lilla stackaren. Så jag och Johan ska köra till Kalmar imorgon efter jag slutat skolan och hämta hem henne, om hon är tillräckligt bra. Får hoppas på det.

Annars måste jag sätta mig och plugga lite nu. Har verkligen kommit in i en seg-i-starten period och har inte fått mycket vettigt gjort denna veckan...

I'll be back.

lördag!

Sååå skönt med lördag! Har verkligen sovit som en prinsessa inatt, underbart!
 
Idag blir det träning och städning av lägenheten (välbehövligt), och så pratades det om vi skulle gå ut ikväll. Låter bra tycker jag, vi får se vad som händer...

Ha en skön lördag!

idol-nörden Cissi

image308

Vem åker ur Idol ikväll?

En tjej som inte har tilltalat mig så särskilt mycket innan är Marie, men ikväll var hon verkligen - verkligen bra. Särskilt sista framtädandet med Weak. Oooh.


Elineberg

Hospiteringsdagen idag på Elineberg var intressant. Många roliga personligheter där, och tjejen jag gick med var jättetrevlig. Så allt var toppen på alla sätt och vis.

Nu känner jag verkligen av i kroppen att jag inte är van att vara uppe så tidigt nu för tiden, någon kommer att sova gott ikväll... (ZzZ)


hello Tuva

     

Kunde inte motstå denna söta t-shirt med Hello Kitty på. Så söt!

...och Tuva är på riktigt kelhumör ikväll. Min lilla svartvita bondis! Hon brukar inte få så mycket uppmärksamhet här i bloggen, nu får hon ett helt inlägg för sig själv. Hon och Kitty! Det dom har gemensamt är väll att dom är svartvita katter och ack så söta...

mycket att göra

Har jobbat och gått i skolan både igår och idag, så det har inte funnits tid för så mycket annat = ingen bloggning. Och jag är helt slut.

Jag ska vara på Elineberg i morgon i Rödeby på hospitering, det ska bli intressant. Och upp tidigt blir det, ska vara där ute klockan sju. Som tur är har jag fått låna mammas bil, snällis!

Imorgon är det fredag, jippie!
Natti natt!

onsdag

Kom precis hem från föreläsning i skolan. Usch man blir så seg i kroppen av att bara sitta och lyssna! Och så är jag hungrig...

Ska äta lunch med älskling nu. Bakad potatis, skagernröra och en massa sallad. Gott gott!

Hoppas eran dag blir en bra dag!

Maine-Coon bebisar

Åhh vad jag längtar tills i sommar när Hera ska ha bebisar (om allt går som planerat vill säga). Så spännande! Om vi inte har hunnit flytta till något större innan dess (som vi förmodligen inte har, bara i mina drömmar), blir det till att slänga ut köksbordet och ha kiseuppfödning på den platsen istället. Allting går om man vill, lovely!


image303
Storfoten Hera och mina armar

måndag och tisdag

Kvällen var himla bra faktiskt. Kul att sminka sig på "deras" vis, man lär sig lite knep... Och så vann jag lotteriet med. Jag som aldrig brukar ha tur. Ett läppglans var det i alla fall!

Idag har jag inte öppnat en bok efter skolan, tog mig friheten att vara ledig. Så imorgon blir det dubbelt så mycket att göra. 

To Do:
Upp tidigt
Träna
Boka klipptid - 
m å s t e
Plugga, plugga
Jobba

Underbara, härliga vardag...

make up

Ikväll ska jag och Elin sminkas i Mary Kays höstfärger. Spännande! Men somsagt - no money, men det kan vara kul att se bara en gång. Hoppas ni får en bra kväll!

GratisBio.se

Jag är medlem i gratisbio.se. Det är helt kostnadsfritt. Man samlar poäng genom att utföra sina ärenden på internet genom gratisbio.se. 

Exempelvis om man ändå ska beställa något från LaRedoute eller Nelly. Logga in på gratisbio först, och klicka på deras hemsida via gratisbios sida. Lätt som en plätt!

För varje 400poäng får man biobiljetter hemskickade. Bli värvad av mig och få 25 poäng extra utöver de 50 poäng som du får för registreringen! Lycka till!


lättroad?

Så här fixar du Skrollans personliga favoritleksak, silverbollen!

Du behöver:
en decimeter aluminiumfolé
en buse till katt


Riv av ca en decimeter av foliét för att få den ulitamata storleken. Skrykla sedan ihop foliébiten till en boll och vipps så har du en glammig kattleksak som kommer uppskattas otroligt mycket av våra fyrtassade vänner.


Obs! Bör tas undan vid läggdags, mest för matte och husses nattsömns skull.

image302

humanbiologi och nyslingat hår

Helgen har varit  lugn för mig. Har i och för sig inte haft mycket val heller, kontot är tomt (och mer än det). Jag la mina sista slantar på slingfärg till håret och Johan fick förtroendet att dra ut slingorna (psst hemligt). Det tog ungefär tre timmar + att jag fick en gnällande pojkvän på köpet. Jisses...


Som tur är har jag världens snällaste mamma. Vi var på Willy's innan och skulle handla mat, eller ja, jag skulle låna pengar till mat. Väl där så bjöd hon på hela kalaset, överraskningar är bra ibland.

Nu pluggas det humanbiologi. Har massa att renskriva som jag inte hunnit med innan, och jag som vill ner till Lokomotion. Får se om det hinns med. Skynda skynda.


auktioner, fest och internet!

Fler auktioner finns nu inlagda på min sida på Tradera. Cissiin heter jag där.

För övrigt mår jag lite som jag förtjänar idag. Var ute med klassen igår, det var himla roligt. Åt pizza och drack lite hemma hos Emma, sen Nivå.

...och så fungerar vårat internet igen, jippie!

auktion

Jag rensar min garderob. Istället för att lägga kläderna direkt i soptunnan kommer jag lägga ut det mesta BILLIGT på tradera, det känns bättre. Har dock inte hunnit lägga ut så mycket ännu men det kommer komma upp mera (mitt internet hemma är sönder för tillfället).

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=51898470
http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=51899207
http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=51899444


Det kommer att komma upp mycket mera inom en snart framtid, när tiden finns och internet fungerar igen :-)

löptider

Jisses, min älskling Hera har börjat löpa. Lilla Hera, som är förhållandevis ung. Skrollan måste ha dragit igång henne... Och vilket himla liv hon för där hemma. Hon kurrar och kråmar sig och ja, är knäppis. Så jag håller tummarna för en lungn natt!

vart tog tiden vägen?

Men hoppla. Nu har jag suttit och slösurfat jag vet inte hur länge... Konstigt att man alltid fastnar. Nej, nu blir det plugg, sen spinning! Ha en fin kväll!

nytt nytt

Tentan är avklarad och nu börjar vi på nytt tema i skolan -människokroppen. Roligt för det känns mer relevant för utbildningen. Men så är det dedär med nya böcker... Jag har verkligen inte råd. Sitter på Adlibris nu och klickar hem de viktigaste böckerna, resten får vänta så länge.


helgen som var

I fredags tog jag det bara lungt, idolmys som vanligt. Dock åkte min idol Christoffer åkte ut, förmodligen pga. sin förkylning. Tråkigt!

Igår blev det utgång! Förfestade hemma hos Linns kollega och spelade Alias, himla roligt.

Hoppas ni har haft en bra helg, för det har jag! 

äntligen

Tentan är avklarad och det gick bra, såå skönt! Får man elda upp forskningsprocessen och vårdvetenskapsboken nu?

Helg!

torsdag

Idag har vi haft exinamation i skolan i form av en redovisning i skolan. Det gick bra, trots att jag hatar att prata inför folk. Varför vet jag inte, något gör en så extremt nervös... Men nu är jag lättad.

Efter redovisningen belönade jag och Selma oss med Mc Donald's mat, vi som hade varit sååå duktiga :P Sen blev det en promenad ute på dragsö, och nu pluggas det inför tentan imorgon. Sen blir det träning, behöver få bort tankarna på någonting annat. Känner att allting bara snurrar. Vi får väll se hur det går...

Och så kommer mamma och pappa hem från Nilen-kryssningen senare ikväll. Tråkigt att inte vara Sambovakt mera, man får verkligen en himla massa motion och går ut gånger man aldrig skulle gått ut annars. Denna veckan har verkligen gått snabbt!


onsdag

Min dag:
Sovmorgon
Träffat gruppen i skolan
Föreläsning
Gått en runda på stan
Gått med vovve
Aerobic

Nu: Bonde söker fru och te!


tuva-luva


Tuva spanar från sin alldeles egna loftsäng. Skönt att kunna klättra upp där ibland och gömma sig när de andra vildbestarna blir för jobbiga...


bak och fram?

Jag heter Hera och jag sover i ja, lustiga ställningar.

     


tisdag

Nu har jag och mina älsklingar gått en lååång promenad på en och en halv timme, så skönt! Innan dess var jag basgruppen hos Emma. Vi skulle egentligen plugga men snackade mest en massa skit, det var trevligt! Så nu är jag trött. Och hungrig.

måndag och kväll

Ikväll dricker jag te och myser på soffan. Känner mig bättre nu så jag hoppas på att klara mig från sjukdom *peppar peppar*. Imorgon ska vi äta frukost hos en klasskompis, och försöka få ihop en presentation till vår poster om PBL. Får väll se hur det går...

önskebilden

                  




Mitt lilla hjärta!                                                                      

inte nu

Kom hem från träning nu, det gick verkligen inte bra. Kände mig småkrasslig redan innan jag gick dit, ont i halsen och kroppen, men det gick över med en alvedon. Envis som jag är gick jag till gymmet ändå. Hann springa 25 minuter på löpbandet sen sa kroppen till igen så jag begav mig hemåt. Har verkligen inte tid att vara sjuk, inte nu. Så det får bli kurering restan av dagen och hoppas på att bli piggare tills imorgon...

sovdags

image286
Vi har lyxat och ätit nybakade scones ikväll, och glass i massor... Och tittat på tv. Vilka latmaskar. Men mysigt!




Ska krypa till kojs nu så man vaknar pigg och utvilad imorgon. Tillbaka till böckerna...

Sov gott!

lovely things

  

Det går förvånande bra med dessa två busungarna och Sambo. Men vi har det ganska så trångt, sex personer på 35 kvm. Eller personer. Jag och Johan, tre katter och en hund.

Hera
 var himla skeptisk mot Sambo till en början... Skrollan är en tuff tjej. Hon har träffat hundarna ganska så mycket innan, med henne går det verkligen hur bra som helst.

världens längsta Hera

image283

lördag och söndag

Igår blev det utgång. Otippat, men vi hade hur trevligt som helst! Var hemma hos Linn och drack lite, sen Playbar heeela kvällen.

Idag har jag mest varit slö. Kom precis hem från en långpromenad med Johan och vovve. Skönt att komma ut och få lite frisk luft!

Och ikväll är det sista -Ensam mamma söker. Woho!

äntligen fredag

Jag älskar fredagar! Är hundvakt, gud vad många promenader det blir! Men det är bra. Man kommer upp i tid och kommer ut. Idag har varit hur fint väder som helst, kallt och soligt... 

Började dagen med ytterligare en vovvepromenad, sen träning. Efter det lite plugg, ytterligare en hundpromenad och ytterligare plugg.

Nu blir det mumsig fredagsmat bestående av fetaostsallad, kyckling, ciabatabröd och brieost. Och julmust ;) Sen självklart Idol.

RSS 2.0