motivationen?

Sitter hemma i mina föräldrarnas lägenhet nu, har försökt plugga lite men motivationen är inte på topp idag. Ska iväg och träna strax, sen ikväll blir jag och Johan hund matte-husse i en vecka. Mysigt!

Snowy Molly

  

Min älskling Skrollan på upptäcktsfärd på landet.

resa bort?

Regn och rusk ute, jag vill ha sommar och sol! Mamma och pappa åker till Egypten på fredag, fusk! Jag och Johan ska passa Sambo medans dom är borta, alltid något bra i alla fall. Och ha tentavecka, mindre roligt. Jag hade gärna föjt med...

image278

måsten

Brr, träningsverk! Men då vet man att slitet har gett effekt i alla fall...

Nu: Smaskas det på frukost.
Snart: Plugga!

minnen...

       

sju sanningar

1. Länka till den som utmanat dig. http://moonshield.blogg.se
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett medelande till dem du har utmanat.

  • Nästan slut på kontot, jag köper hellre än ny klänning eller top än middag till kvällen.
  • I natt fick älsklingen ligga på soffan för att jag breder ut mig så mycket när jag sover.
  • Jag är beroende av solen. Utan sol på skinnet känner jag mig genomskinlig och blek, vilket resulterar till solariesolning för ofta. Hudcancer skrämmer mig!
  • Jag är en riktig gottegris. Älskar godis, smågodis... Vem gör inte det?
  • Mina djur är det bästa jag har! Både mina katter och föräldrarnas hundar. Jag är tokig i dessa små lurviga varelser! Hade jag haft tid, plats och råd kunde jag gärna haft fler... (aaah nu skriker Johan)
  • Mina mage kurrar alltid på föreläsningar eller andra tysta sammanhang. Konstigt att man alltid är hungrig just då?!
  • En action-film kan få mig att somna på mindre än fem minuter.

Jag vill utmana: Robin, Johan, Karin, Emelie, Evelina, Thereze, Elian.


spara & slösa

Ekonomiskt sett är det verkligen stor skillnad på att jobba och vara student, även fast mitt jobb gav relativt dåligt betalt. Men jämfört med nu var jag rik som en troll då.

Har suttit och betalat räkningar nu, mindre roligt. Kan ju inte direkt skryta med summan jag har kvar att leva för denna månaden. Jag känner mig fattig. En stor omställningen för en fröken slösa som tvingas tänka på varje litet inköp i vardagen... Men förmodligen nyttigt.

Tänk om man fick vara miljonär för en dag?

latmasken

Idag har jag varit så lat att jag nästans skäms. Mår som jag förtjänar efter gårdagen antar jag, men vi hade roligt! Det är huvudsaken...

Ikväll: Plugga lite och titta på Ensam mamma söker. Det finns tyvärr inte ork till mer.

Hoppas ni har haft en bra helg!

äntligen fredag

Igår fick vi tacos och kladdkaka hemma hos Elin. Smaskens! + att vi hade himla trevligt.

Och idag är det fredag, härligt! Det blir idol och hemmakväll ikväll, sen lite fest imorron. Har egentligen massor med plugg men det får vi ta mellan varven det med. Have a nice day!

image263

födelsedgasbarn

image262
Idag fyller min fina vän Elin 20 år. Stort grattis till henne!

todelido

Sådärja. nu har jag och Selma fått oss varsin riktig genomkörare på friskis. Jag känner mig verkligen så inte i form när det gäller min kodition, får jobba vidare på det...

Annars har det varit en lång dag i skolan, har inte hunnit så mycket mer än det. Imorgon blir det som tur är en kortare skoldag, efter det en runda på stan och presentköp. Elin fyller 20 år imorgon så vi ska dit och äta lite gott på kvällen. Mysigt!

tisdag

Sitter och slötittar på Notting Hill. Jag såg inte från början nu, men den har setts många gånger förut. Söt film dedär! Snart är läggdags för min del. Är hur trött som helst efter en lång dag, och imorgon blir det upp tidigt... Hoppas ni har haft en bra dag!

kyligt

Någon mer än jag som fryser idag? Har gått och skruvat upp elementen nu. Brrr, det känns verkligen att det är höst ute...

image260
           Fina plädar i från F R A P P

lördagsfest och söndagsplugg

Igår blev det lite fest hemma hos mig. Bara brydar och vi hade hur roligt som helst. Tyvärr hade jag inte kameran igång, det ångrar jag idag. Men vi hade som sagt himla trevligt!

Idag har det pluggats, vi ska ha litteraturseminarie imorgon. Får hoppas på att det går bra. Dessutom har det syndats med pizza, gottit! Måste, måste, måste verkligen börja plugga till tentan, jag är så seg i starten. Börjar känna mig stressad inför den och det känns bara jobbigt. Så imorgon ska jag börja ta tag i det. Nu har jag lovat. Sen om det fastnar något eller inte märker vi senare...

fredag & fredagskväll

Har pluggat idag + gått en runda på stan med Elin i eftermiddag. Hittade en lila klänning som ska användas imorgon. Och så köpte vi chips, dipp och coca-cola till kvällen... 


torsdag

Idag har det vatt skola -skulle pluggat hemma sen men har inte haft någon motivation. Har vatt hemma hos mamma och umgåtts en stund och umgåtts med Cissi nu ikväll. Slappdag, men en bra dag! 

Nu är det snart sovdags, och imorgon ska jag försöka få mer gjort. Har tvättstugan, behöver städa och behöver plugga. Så jag ska tvätta, städa och plugga, vare sig jag vill eller inte. Så upp tidigt! Natti natt! 

sömntuta

Ibland vill man för mycket. Jag började nio i morse, men ställde klockan på sex. Kände mig så pigg innan jag skulle somna igårkväll och tänkte att jag skulle gå upp tidigt och gå en lång promenad. Lite väl optemistiskt kanske. När jag vaknade imorse var jag hur trött som helst, det var kolmörkt ute och det regnade. Inte alls lockande. Jag somnade om igen...

lill-lördag

Jag längtar tills helgen. Har vin och cider som står oöppnade, är verkligen sugen på lite fest.

Ons
, Tors, Fre, Lördag.

image254image255

mysfilt

image253

Den här fleecefilten med luva från So'Home ser bara så mysig ut. Den hade jag görna svept in mig i en mörk höstkväll.

lång tisdag

Usch, nu är jag trött. Har hållt på och läsa engelska forskningsstudier hela dagen efter föreläsningen. Blir tokig på dessa engelska artiklar, som tur väl var va dessa de sista. En lättnad, hoppas verkligen inte att vi får fler!

Ska få lagad mat av mamma snart, varmrökt lax, det är mums! Något positivt med denna tråkiga dag i alla fall... + att jag i alla fall har fått lite gjort. Det är bra.

Efter det - Ranking the stars

image252


mer på jultemat

Julmust fanns att köpa i mataffären såg jag idag. Jaja, jag får väll ge mig. Snart är det jul.

pynt i massor

Hamnade på Ikeas hemsida innan, och oj vad julsaker där fanns att välja på! Sitter här och funderar på när de egentligen la dit julsortimentet. I slutet av September? Jag har inte varit inne på deras sida på länge så jag vet inte. I vilket fall känns det himla konstigt. Men visst, det närmar sig. Julen känns fortfarande väldigt långt borta, i alla fall för mig. Och jag har verkligen inte en tanke på att pryda mitt hem med nyinköpta tomtar och stjärnor i oktober.

image251

inte blind

Det blev inga blind-ögondroppar för mig hos farbror doktorn, skönt att slippa de. Plus att jag kunde gå och träna efteråt utan att vara halvblind. Nu bara slappas det framför teven. Jag är  himla trött, det har varit en lång dag. Men en bra dag. Ska försöka gå och lägga mig tidigt ikväll så man vaknar pigg och glad imorgon...

dålig djurhållning

image250


Såndana här artiklar gör mig så arg, hemskt nog förvånar det inte...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1019835.ab

måndag

Såå. Nu har jag varit i skolan, redovisade en bok som vi har läst. Det gick himla bra faktiskt, skönt att ha det gjort! Har vatt ute en runda med föräldrarnas hundar nu på lunchen och snart ska jag till ögondoktorn. Får hoppas att han inte lägger i sånt där så pupillerna växer och hela världen blir suddig. Ska på spinning ikväll och det kan jag ju inte i så fall? Äsch vi får väll se vad han gör med mig, jag överlever nog.  Have a nice day!

söndag

Vad gott samvete jag har idag, och skönt att inte vara bakfull! Får ringa och kolla sen hur kvällen var igår.

Jag har sovit ut idag, ätit havregrynsgröt och druckit kaffe så nu är jag pigg och glad! Ska ut och gå en rask promenad innan jag börjar plugga. Ett jäkla pluggande, men det måste göras :/ Får se om det händer något roligare lite senare...

lugna lördagen

Eftersom det inte blev någon större, speciell tillställning ikväll stannar jag hemma och kurera bihålorna. Känns dumt att utmana ödet. Har lyckats övertala älsklingen att vara hemma han med så jag slipper sitta helt ensam. Så mysigt blir det i alla fall. Nu har jag lagat tacos (sen middag idag) och tänt ljus. Nu får han ta och komma hem snart! Jag är hungrig, brr!

Hoppas ni får en bra kväll allihopa!

image244

stora problem

Jag har beslutsångest. Ut och festa eller vara hemma och ta det lungt? Skita i att jag har penicilinet eller ta hänsyn till det? Åh, jag vet inte. Dumma bihåleinflammation som kommer tillbaka. Jag vill inte hålla på att äta penicilinkur efter penicilinkur bara för att jag misssköter det. Mitt immunförsvar som knappt kan kalla sig immunförsvar är ju inte heller det bäst fungerande. Det känns så onöigt att utamana ödet. Men jag vill inte vara hemma heller. Får se får se får se. Kvällen är ett frågetecken för tillfället.


pluggdag

Idag mår jag som en prinsessa igen. Har varit inne hela dagen, sov ganska länge också så jag är utvilad. Skönt! Sen har jag bara skrivit om olika omvårdnadsteoretiker.
 
Ursäkta mig men fy vad det känns tråkigt med omvårnadsteorier och forskningsprocessen och allt vi håller på med nu. Jag vill börja praktisera och lära mig sticka, nu! Det är till och med så jag längtar till humanbiologin som alla säger är sååå tung, det känns mer relevant! Men äsch, den tiden kommer. Jag kanske tar tillbaka det jag skrev nu då...

Jag börjar i alla fall jobba på beställningscentralen vid fem, det känns längesen så det ska bli roligt!  Funderar på om man ska ta en liten promenad innan dess, känner att jag behöver komma ut och få lite frisk luft...


kaffemugg

Vi behöver nya kaffemuggar i vårt hem. Jag vill ha ljusrosa eller krämvita, typ höganäs-stuk, typiskt mig. Men det vill inte älskling. Han vill ha svarta koppar, men det vill inte jag. Visst, det är snyggt med svart. Men jag tycker det känns ohygieniskt just på kaffekoppar när man inte har diskmaskin, man ser liksom inte smutset.
 
Så nu jag spanar runt lite efter något snyggt som båda kan gilla, men det får dock bli ett senare project. Ekonomin inte är det bästa just nu.


  

tisdags-ledig

Igår gick jag på stan en runda med Elin och Linn och shoppade lite. Hittade en hängsleklänning i jeans från Gina Tricot. Den behöver dock sys till lite men det kommer bli bra! Sen fikade vi på Wayne's och snackade en massa skit. På kvällen körde vi ut till andra Elin i spandelstorp och umgicks med henne. Inget plugg på hela dagen, skönt!

Idag är det mindre bra. Skyllde på att jag var åksjuk från bilen när jag kom hem igårkväll. Mådde väldigt illa och gör fortfarande. - Magsjuka. Så idag missar jag en föreläsning, så retfullt. Ska bara vara hemma och kurera mig och bli bra igen.

Hoppas ni mår bra!

Litter Kwitter

Jag fick ett mail från Litter Kwitter. Det såg ut så här:

Katter är smarta djur och till skillnad mot hundar kan de tränas till att göra sina behov på en vanlig toalett i stället för på kattlådan! Litter Kwitter är produkten som hjälper dig att träna kisse gå på toaletten!

image232


Det ända katterna inte gör själva är att spola och fälla ner locket då? Detta hade varit ett himla bekvämt alternativ för mig som får göra rent mina katters PeeWee toalett var och varannan dag (mindre roligt arbete). Samtidigt förstår jag att detta över huvud taget ska fungera så kräver det mycket träning, och det vet jag inte riktigt om det finns tid till. Om det ens fungerar i slutändan? Så om någon har goda erfarenheter av den här typen av 'katt-toalett' skulle jag vilja höra det :-)

föreläsning

Idag har vi haft föreläsning, en del intressant, en del mindre intressant. Tills imorgon ska jag skriva klart om forskningsprocessens steg. Jippie. Och så har jag huvudverk. Vilken bra kombination...

filmtips

Såg en bra triller ikväll, Turistas. Jag tänker  inte vad den handlar om, ni får titta själva! Den får fyra stjärnor av fem från mig såå, den är helt klart sevärd!

image230


dagen som var

Som jag skrev innan, söndagar är pluggdagar. Har hunnit med en hel del faktiskt, skönt! Har varit ute på almö och slagit några bollar golf på rangern med och lagat god mat med älsklingen. Klyftpotatis och rotfrukter i ugnen och dragonkyckling. Gottit!

söndag

Idag har jag sovit länge, skönt! Sitter här med frukost nu, tittar på nyhetsmorgon och sen är det bara på och börja plugga igen. Söndagar är typiska pluggdagar tycker jag. Jag bara ska få min hemtenta klar idag, det har jag bestämt! Ha en skön söndag!

image228

tips till kattägare

Tänkte bara tipsa er kattägare som är trötta på vanlig kattlåda och att ha kattsand i hela lägenheten. Heras uppfödare tipsade mig om en sån här, PeeWee katttoalett. Den är uppdelad i två skikt, och man använder träpellets istället för kattsand. Kisset och de pelletsen som är 'använda' ramlar ner i det undre lagret, och man slipper kisslukten. Kanonbra!

 Istället för de träpelletsen man egentligen ska använda köper jag träpellets/värmepellets på Granngården, en stor säck som räcker hur länge som helst för 49 kr! Istället för innan, jag köpte ungefär två säckar som kostade ca 50 kr st. Snacka om skillnad!  Kan varmt rekomenderas.

Läs med på http://www.peewee.se/


image226

ursäkta röran

Ska fixa till designen på bloggen nu i dagarna, det får se ut så här så länge...

torsdag

Idag har vi haft basgruppsträff i skolan, det gick bra. Skönt att kunna kyssa över i alla fall två måsten som äntligen är färdiga!  Vi fick nya frågor tills tisdag, om forskningsprocessen (varför jag simpla undersköterska nu ska göra de?!). Jag och Selma gick i alla fall till Wayne's en stund och jobbade med frågorna och drack latte. Mumsigt. Ibland är det  skönt att byta arbetsmiljö, den här 35 kvm stora lägenheten kan lätt bli lite enformig...

...och idag är det kanelbullens dag så passa på att proppa i er massor av kanelbullar, utan dåliga samvetet ;)

image219

äntligen

Woho. Allt är färdigt och jag har skivit ut det som jag behöver till imorgon. Känns skönt! Börjar dock jobba klockan fem så det är bara på nästa roliga have to do direkt. Ha en trevlig kväll!

image218


den utmätta tiden

Åh vad jag blir trött! Jag sitter med min engelska hemtenta, det går väll sådär. Att det ska vara så komplicerat att formulera sig på snygg och prydlig svenska efter att ha läst en engelsk text? Jag vet inte hur många gånger man kan vrida och vända på en och samma mening, ändå blir det aldrig bra.

La ifrån mig hemtentan en stund och forsatte att läsa en bok som snart ska vara utläst. Peter Noll - Den utmätta tiden. Visst, den är intressant. Handlingen är om en cansersjuk man som avstår ifrån de behandlingar och operationer som erbjuds. Han vill hellre leva sitt liv värdigt tills det tar slut, än att leva ett halvvärdigt liv ofta tillbringat på sjukhus. Så lång är jag med. Men allt mellansnack och liknelser av sitat han som han blandar in emellan sjukdomsförloppet? Det gör att boken blir minst sagt tråkig. Som tur är har jag inte så många sidor kvar...

Nej usch nu struntar vi i plugget en stund och gör något roligt...

dagdrömmar...

            

RSS 2.0