nalle-Maja

image203

Nalle-Maja
är så himla söt, visst? Bara för det ska hon få avsluta dagens bloggande och vi säger godnatt.

Natti!

nya tag

Idag har jag bara varit lat efter gårdagen och gjort igenting. Man behöver det ibland. Har dock en massa plugg som jag har skjutit framför mig hela dagen som måste göras tills imorgon. Det är väll bara att sätta igång antar jag. Har laddat upp med godis och Red Bull för att förgylla det hela. Hoppas ni får en trevlig kväll.

min rosa mobil

Det finns vissa för och nackdelar med att vara ungkattsägare. Dom är himla goa, söta, charmiga... ja ni vet. Men ibland kan dom vara lite för busiga. Som te.x. i förgår kväll när jag skulle somna, ställde jag klockan ha la telefonen på nattbordet bredvid sängen precis som vanligt. När jag vaknade låg på andra sidan lägenheten, och displayen fungerar inte. Fick lite smått panik eftersom jag visste att det vankades utgång, att gå ut utan mobiltelefon känns jättejobbigt. Så nu sitter jag här med mammas gamla mobil och väntar på att det ska bli måndag så man kan gå in i någon affär med mobilnissar och fråga om den går att lagas eller om den är sönder för alltid.


image201

life life

Idag har vi satt upp datum för alla skoluppgifter och när de ska vara färdiga. Hemtenta, böcker osv. Innan har man liksom kunnat skylla ifrån sig lite, men nu känner jag verkligen att vi mycket att göra. Phu! Men jag ska inte stressa upp mig, inte ännu...

Imorgon ska vi t på Hospitering hela dagen. Jag har blivit plaserad på Kir avd 48. Spännande!

Nu ska jag dricka en kopp te och fortsätta översätta mina engelska artiklar, sen blir det ett break och gå på stan en runda och fika med vännerna!

lill-flickan

Idag när jag kom hem ringde en telefonförsäljare på min hemtelefon och ville sälja internetabonnemang. Det var bara det att när jag svarade frågade hon med fjantig röst om jag hade mamma eller pappa hemma. Okej, jag kanske har ljus röst, men jag låter väll inte som en fyraåring? Jag förklarade i alla fall att jag inte bodde tillsammans med dem längre. Ooojdå sa stackars telefonförsäljaren och man riktigt kände att hon blev röd i ansiktet och ville avsluta samtalet så fort som möjligt. Jag köpte inget internetabonnemang.

nystädat

Åh så skönt. Fick ett ryck och städade lägenheten innan, så nu är det dammsugat och fint, härligt! Och så har jag och älskling har ätit supergod, onyttig mat ikväll. Hemlagade klyftpotatisar, lövbiff, pepparsås och sallad. Nammi!
+ att Christoffer Idol sjöng Cry me a river sååå bra. Heja heja!

onsdag

I morse när jag vaknade låg mina babes, Skrollan och Hera, på varandra och kramades på vardagsrumsmattan. Såå söta! :-) Jag vaknade på rätt sida i alla fall.

För övrigt så betalade jag räkningar igår. Oj vad räkningar... Den här månaden kommer bli en himla tunn, inte roligt alls. Men that's life. Skyller på alla skolböcker som jag har varit tvungen att beställa ifrån Bokus och Adlibris. Det känns ungefär som när man behöver ny mascara för att det gamla är slut, ingen ser det men det måste köpas (okej dålig jämförelse men det var känslan jag ville åt). I vilket fall som helst så är det tråkigt att lägga pengar på skolböcker!

image194       image195
Allmän Omvårdnad

school & work

Home from daaas school. Lagar lite lunch innan jag ska iväg och jobba på beställningscentralen, weho! Sen plugg när jag kommer hem igen, lova det Cissi? Äsch...

Dagens tips om tid finns: Ut och gå en lång, härlig promenad i solskenet. Vädret är underbart!

söndag -back to work

Idag är det Söndag, och jag har sovit alldeles för länge. Har himla mycket att göra och jag har inte satt igång ännu, men snaaart så. Tänkte ta en promenad bort till mamma och skaffa mig lite studiero, det brukar fungera. Dessutom så skiner solen ute, hade gärna gått längre och tiden hade funnits...
 
För övigt så hade vi himla trevligt igår, men kände mig trött så det blev inte så sent för mig.

Ha en mysig söndag!

underbaraste bilden på Hera

image192

Har suttit och tittat igenom mina bilder på datorn. Den är bilden på Hera är så söt! Vet att jag haft uppe den innan men jag va bara tvungen att visa den en gång till. Min prinsessa som för övrigt växer så det knakar, helt otroligt! Det ska verkligen bli spännande att ställa ut henne när det blir dags...

lördag och mer lördag

Igår var vi hemma hos Robin och skulle ut men ta det hyffsat lungt, ta ett par öl cider. Jojodu. På nivå blev de ett par cider till föutom det där vi drack hos Robin. Och shots... Kort och gått så har jag mått som jag förtjänar hela morgonen. Var nere på stan innan och shoppade lite cider till kvällen, en påse godis, en aftonbladet och Klick. Så nu mår jag som en pärla igen! Ska bara ligga i soffan och mysa och vänta på kvällen...



image190

fredag

Äntligen fredag! Jag har tagit sovmorgon idag, skönt! Ska strax äte lite frukost sen blir det att plugga hemma idag. Har tre frågor om pedagogik som måste besvaras men det ska nog gå bra.

Hoppas ni får en fin fredag, snart helg ;)


födelsedagsmiddag

Igår åt vi verkligen hur god mat som helst, mums! Skriver grattis i efterskott här med till mamma. Hon fick ett styling-kitt till deras badrum av mig (basrumsmatta, handdukar, ljus, bodylotion, duschcreme). Tror att det uppskattades!

Jag ska till skolan lite senare idag, sen jobb ikväll. Det här med mer tid som jag pratade om innan jag började skolan går ju himla bra (inte). Längtar till helgen och lördag i alla fall. Då ska vi ha roligt!

Ha en fin dag allihopa!

tisdag

Ikväll har jag bakat blåbärspaj med Elin och Elin, mums! Sen varit ute och bara flummat runt. Bra bra.

Imorron är det träff med basgruppen på morgonen, känns som jag hade gjort mycket för en sovmorgon just nu, men det är bara att gå upp... Och efter det ska vi ha föreläsning, men bara till klockan 12. Sen hem och fira mammsens födelsedag på kvällen med lyxmat ifrån pappa. Jippie, det låter hur bra som helst tycker jag!

Sleeptime!

måndag

Idag har varit en slitig måndag. Först skola, sen jobb och sen plugg. Inte så jätteroligt kanske, jag är helt slut... Men imorgon blir det lite välbehövlig sovmorgon i alla fall, börjar tio.

Skrollan har börjat löpa, min lilla Skrollan. Så hon går runt och jamar och kurrar högt, rullar sig på golvet och är allmänt knepig. Jag ringde småsjurskliniken idag i alla fall, de skrev ut p-piller till henne som jag ska hämta imorgon. Hoppas att det hjälper. Jag har ingen som helst erfarenhet av honkatter och löpning, Tuva och Julia är/var steriliserade.

Nu är jag hur trött som helst... God natt!

bihåleinflammation

Ursäkta dålig uppdatering, jag har varit sjuk igen. Den här gången var det bihåleinflammation. Jag har egentligen haft småont i huvudet till och från hela veckan, trodde bara att det var pga stress eller migrän. Men i fredags fick jag otrolig huvudverk och verk kring ögat, så det fick bli akuten och in och röntga. Mycket riktigt så var det bihåleinflammation. Så nu är det penicilin och kortisonspray för min del, och jag känner mig mycket mycket bättre.

Helgplanerna fick dock ändras. Jag som tänkte ut och festa och ha kul, men nej. Har fått plugga typ hela dagen idag eftersom jag inte kunde göra ett dugg i fredags och typ inte igår heller. Men nu är jag klar i alla fall, äntligen! Det ska vara klart och redovisas på basgruppsträffen imorgon. Får hoppas på att det går bra.

Nu tittar jag på Ensam kvinna söker på tv och väntar på min Johan som har varit i Stockholm i helgen igen.

Hoppas ni har haft en trevlig helg!


utmaning

Jag har blivit utmanad. Eller nej, Skrollan och Hera har blivit utmanade av katterna Cisse och Hugo - http://cisse.blogg.se/. De ska skriva åtta vanor om sig själva och skicka vidare till minst åtta andra kisar som ska göra samma sak. Så visst, go on Skrollan och Hera.


Skrollan:
J
ag älskar leksaker! Vi har hur många som helst hemma hos mig, men det roligaste är att busa med Hera inne i tunneln.
Jag tycker att toaletter är väldigt spännande. Så fort matte slänger ner brunt i från min toalett och ner i människotoaletten, så tryker hon bara på en knapp. Helt plötsligt kommer det en massa vatten och och det bruna bara försvinner ner. Häftigt va?
Jag har bilringar på magen, matte säger att jag måste banta innan utställningen.
Har ni testatatt rulla ihop folier till små bollar? Det är jätteroligt!

Hera:
Matte brukar säga att jag är för stor och klumpig för min ålder. Ibland hänger kroppen inte riktigt med när jag busar. Avstånd är svåra att bedömma...
Jag är en riktigt myskatt. På nätterna sover jag mitt i mellan matte och plasthusse.
Till sommaren ska jag få kattungar, roligt va?
Jag är först till matskålen när matte lägger upp mat, Skrollan och Tuva får vänta tills jag är klar. Eftersom jag växer så mycket är jag alltid jättehungrig. Tonfisk är det bästa jag vet!





Dom här katterna vill vi utmana!
Locis och Helix - http://jen.blogg.se/katter.html
Alma - http://catti.blogg.se/katten_alma.html
Armani och Gucci - http://annamirjamaria.blogg.se/
Zappa - http://katterian.blogg.se/
Maja - http://ullmonstret.blogg.se/
Glenn - http://kattfnatt.blogg.se/
Tigris, Nellie, Fiona, Selma - http://vintermanen.blogg.se/

första 'riktiga' skoldagen

Jahopp, då har jag och basgruppen gjort första arbetet tillsammans. Det gick himla bra, vi får väll se vad lärarna säger? Nu vet vi i alla fall allt om PBL (problembaserat lärande). Jag tycker det verkar vara både ett positivt och negativt lärosätt. Det positiva är att man hela tiden har gruppen och kan stötta varandra. Negativt är allas olika viljor som gör att en hyffsat enkel uppgift tar otroligt mycket längre tid än om man hade arbetat ensam. Men vi ska nog lära oss att samarbeta på ett bra sätt, vi får hoppas på det i alla fall!

ordning och reda

Jag erkänner, jag är nog världens största slarvmaja. Men efter att ha blivit bombaderade med papper, kompendier, olika datum och tider från skolan känner jag att jag bara måste skaffa mig någon slags ordning. Man blir bara stressad av att inte ha någon koll och allting liggandes huller om buller. En kalender har jag redan, jag har suttit en bra stund och skrivit in allt viktigt på rätt datum nu. Dock måste det inhandlas lite pärmar och mappar till alla lösblad och uppgifter. Oj så ordningssam jag ska bli...

image180

helgen som var

Oj vad jag har blivit dålig på att uppdatera. Har inte hunnit helt enkelt..

Stockholmstrippen var som sagt lyckad. På fredagen blev det fest, storebror fyllde 30 år. Och vilket fylleslag! Först bubbelvin som välkomstdrink, sen vin till maten och sen en bar där allting kostade 10 kr. Ett glas vin, en öl eller en drink. Men det va himla trevligt! Johan till och med fick ett 'virus' när han kom hem, tss.

lördagen mådde vi väll som vi förtjänade, men vi lyckades ta oss ut för lite shopping. Alltid lika roligt! Sen blev det hem och lämna påsarna, och ut och äta med föräldrarna, syskonen och några av deras vänner. Eller ja, 'ta en öl' innan fotbollen. Sen direkt till Sverige-Danmark matchen. Synd bara att det aldrig blev några mål... men men.

Sen söndag och hemfärd. I bil. Jippie!


image179

sweet home

Så var jag och älskling hemma ifrån våran lilla Stockholmstripp. Skönt med tanke på att vi har åkt bil hur länge som helst idag. Att åka flygplan upp som jag är van vid är ju rena lyxen! Men vi har haft superroligt - mysig - trevligt. Jag återkommer senare!


dålig självinsikt, god självkänsla?

Ibland börjar man ju undra. Alla dessa som verkligen inte kan sjunga som söker till idol, år efter år. Why? Det måste vara helt omöjlig att dom själva kan tycka att dom ligger på samma nivå som t.ex idol Agnes eller Sebbe. Eller? Eller är det så att om man vill en sak för mycket, blir man blind då? Äsch jag vet inte. Men jag tycker synd om människor som har noll i självinsikt. Personligen har jag nog för mycket av varan självkritik. Alla är vi olika...


lunchledigt

Sådär, då var man hemma och ska äta lite lunch. Hade bara fått rolig post när jag kom innanför dörren, två filmer i från lovefilm och en Veckorevyn. Lite vardagslyx som man blir glad av!

kattvakt

image176

Nej,  jag ska inte lämna kisarna (vild-djuren!) ensamma i helgen. Elin har lovat att hon ska komma och bo hos dem. Tack, det känns verkligen superbra! Det finns inget värre för samvetet än att lämna dem ensamma tycker jag. Så den här lösningen blir perfekt!

el Stockholmo

I helgen blir det en mini-weekend för mig och älskling. Vi ska upp till Stockholm och fira min storebrors 30års dag, så det blir fest på fredag. På lördag ska vi  till Råsunda och se på EM-kvalet i fotboll, Sverige-Danmark. Det ska bli himla roligt faktiskt! Såå, heja Sverige! Givetvis ska vi nog  lyckas klämma in lite shopping i mellan... <3

trött skolflicka

Jag är helt slut. Vi har inte direkt gjort så mycket i skolan, men man blir trött av allt det nya. All info och alla intryck. Sen nya jobbet på det. Men det är roligt, och jag känner på mig att jag kommer att trivas. Det verkar vara en hel del goa och trevliga människor!

NU: Jag och Johan har smaskat i oss brockoli och köttfärsgratäng. Behöver vila framför teven en stund...
SEN: Diska och städa. TV-tittande och en hyrd film! Missa inte Idol klockan 20.00 ;)

mycket pengar

Jag hittade den här länken ->
http://www.ekonominyheterna.se/nyheter/2007/08/21/bloggtoppen/index.xml .

Där står det om hur mycket de populäraste proffesionella, samt de populäraste privata bloggarna tjänar på sina annonser mm.

Engla's Showroom
med på listan, en blogg jag följt i snart två år. Men 13 00 00 00 kr?! Att det bara kan röra sig om så mycket pengar, helt galet. Men kul att kunna tjäna pengarna man behöver (och lite till) på saker som från början är ett fritidsintresse eller dagbok. Nu lever vi visst på 2000-talet... Så Cissi, wake up!

måndag

Då var det måndag och jag sitter här och försöker intala mig själv att jag inte är det minsta nervös. 12.30 är samlingen. Men äsch, detta går bra.

Slutar skolan vid fyra och börjar jobba vid fem. Hur man ska hinna få i sig någon mat idag är ett mindre mysterium, 3e september är ju startdatumet för rör på dig och ät nyttigare livet, som jag smygstartat på lite innan. Så det blir ingen hamburgare på Mc Donald's direkt även fast det låter himla frestande och hade varit det enklaste. Men det löser sig nog det med!

blåbärsmuffins

Idag har jag varit huslig. Bakat blåbärsmuffins (skyller på att jag är bakis, MUMS), lagat middag och städat igenom skafferiet. Det var himla välbehövligt, allting låg hullerom buller och man visste inte vad man egentligen har hemma. Där fanns dubletter av ganska så mycket, och jag vet inte hur många pasta/spagetti-paket... Men nu är det gjort i alla fall. Skönt!

image172
 

nervös

Imorgon är det skoldags för mig. Phu, jag är himla nervös faktsikt, men det ska nog gå bra. Sen efter skolan är det första dagen att jobba på Temo med. Men det ska nog gå bra det också får vi hoppas! Men jag undrar om man kan sova inatt?

nej nej!

Attans, det gick inte så bra för höjdtjejerna. Utslagna på 1,97 båda två. Himla synd! Magnus Arvidsson i spjut gick det inte heller vidare bra för. Aja, that's life! Nu hejar jag vidare på Blanca Vlasic i hödfinalen som är grym!

höjdhoppsfinal

Snart snart snart börjar höjdhoppsfinalen med Emma Green och Kajsa Bergqvist. Spännande!


fredagsmys

Igår blev det myskväll. Först fika med Cissi och Elin på Wayne's, där efter hem och laga mysmiddag med Johan. Sen film och fusk med en massa glass. Mums! Dock var filmen ja, konstig... Painkiller såg vi, vi hittade den på topplistan. Man fick liksom en olustig känsla hela filmen, den va skum. Inte så särskilt sevärd, den får två stjärnor utav fem möjliga av mig.


RSS 2.0