mitt 2010

2010 blev verkligen ett stort år i mitt liv. Det allra största är ju självklart att jag och Micke har blivit föräldrar, jag har blivit mamma, och det är det mest fantastiska som någonsin hänt! Vi har fått ett friskt och välskapt barn, älskar min lille guldklimp Noel över allt annat! ♥


 

 
Ca v. 32

Är också stolt över min sjuksköterskeexamen som jag lyckades ta en vecka innan Noel kom till oss. Skrattar varje gång jag ser korten från examen över hur tjock jag var. Är glad över att jag lyckades ta mig igenom praktik, C-uppsatsskrivande och nationella tentor även fast det var tungt och jobbigt ibland.

 
 

Under C-uppsatsskrivandet tog jag och Micke ett välbehövligt break och åkte till Alicante i spanien över helgen (var det tänkt). Väl där blev jag magsjuk, vilket slutade med en sjukhusvistelse och man upptäckte att min livmodertapp var förkortad och jag hade regelbundna sammandragningar, hjälp! Då var jag i vecka 31, och som tur var lyckades dom få stopp på det. Vi fick ligga inlagda några dagar, missade flyget hem och min C-uppsatskompis Selma fick skriva hela veckan själv, allt var kaos. Sen dess har jag inte varit utomlands och har inte varit sugen på att åka någonstans heller, men nu börjar suget så smått komma tillbaka... Ska dock vänta med att åka någonstans tills Noel blivit lite större. Är väldigt tacksam över att Noel aldrig blev en för tidigt född spanior. Phu.

 

Lite tidigare i graviditeten var jag och Elin i London och hälsade på Linn som var där och pluggade Engelska. Mycket shopping blev det, och oj vad jag hade ont i fötterna efter en dag på Oxford street. Var till och med tvungen att köpa ett par nya skor och fort få av mig kilklackarna, haha. Men vi hade roligt och det var roligt att träffa Linn som nu är hemma hos hos igen och det var roligt att få se London.

 

Sommaren blev underbar tillsammans som familj med vår lilla nyfödda bebis. Micke hade sin semster i samband med Noels födsel så vi hade många veckor tillsammans och lära känna Noel och hitta på roliga saker. Vi hade även Noels dop i slutet av augusti som är ett väldigt fint minne. Längtar verkligen till sommaren nu, även fast denna sommaren kommer bli helt annorlunda. Micke ska vara hemma och jag ska jobba, så det blir ombytta roller... Samtidigt som jag längtar efter att äntligen få jobba som sjuksyrra! 

 
 
 


Det tråkigaste som hänt är att våran Bolla lämnade oss. Collietrion hemma hos mamma och pappa som jag är uppväxt med blev två. Saknar denna goa hund varje gång jag är där borta. Sambo fyller 14 år i Januari så vi får se hur länge till han får vara med oss ♥




Underbart är att min bror har fått en liten Randi Klara Cecilia, längtar så efter att få träffa min lilla brorsdotter! Två av mina kusiner har även fått varsin liten tös i år. Min mormor har alltså fått fyra nya barnbarnsbarn detta året, ett roligt rekord ;) Så släkten växer verkligen...

Sjävklart har det varit mycket mera detta året, både roligt och tråkiga, men detta är nog de som berört mest och är mest värda att minnas. Jag njuter varje dag av min mammaledighet och följer Noels framsteg hela tiden. Älskar mitt liv precis som det är just nu och jag hoppas på att 2011 kommer bli som en bra fortsättning av 2010... Nyårsafton imorgon ska firas med god mat hemma hos Annelie och Marcus med barn, det kommer alldeles säkert att bli en lugn men mysig kväll.



Så, GOTT NYTT ÅR FINA NI!


...

Idag har vi haft en riktig familje-mys-dag, loveit! Noel har varit en riktig solstråle hela dagen, som har tillbringats i Kalmar med en tripp på Ikea och en tur på stan där. Vårat inköp bestod av bänkbelysning (igen) eftersom skiten vi köpte på Harald Nyborg har bråkat med oss ända sedan vi satte upp den. Och så en stor tung bänk till Mickes mammas kök och en tavellist till Elin och Henke. Och så haffade jag såklart med mig en liten påse från Gina... ;) Lunchade och tjuvåt en semla gjorde vi med, det gäller att passa på innan nyår för sen blir det andra bullar :P Då SKA mammakilona bort en gång för alla. Har bytt gym med för säkerhets skull, inbillar mig att det ska hjälpa, någon slags nystart...? Fast mest var det för att jag tycker det känns sniket att man behöver betala extra för att gå på mammagympan på lokomotion, utöver sitt vanliga guldkort (kort med alla aktiviteter) som jag för övrigt har haft där i ca. 3 år och flitigt betalat på? Så nu blir det friskis igen, deras mammagympa ingår ;)

Funderar på att skriva en liten årskrönika med, om tid och lust infinner sig...

...

Ojojoj, nu blev det fräs på mannen med vår nya ergorapido-dammsugare här hemma :) Det gillar vi! Nästan så jag med blir sugen på att testa. Tror det är första gången jag är sugen på att dammsuga :P


jul gånger tre

Denna julen har verkligen varit hur bra som helst. Firandet startade på lilla julafton hemma hos mamma och pappa med god mat och paketöppning. Självaste julaftonen tillbringades hemma hos Mickes mamma med deras släkt, julbord och en massa paket såklart. Och idag har bröderna Holmberg, jag, Madde och Noel varit hos Mickes pappa och Lena i Nybro och ätit kycklinggryta med hasselbackspotatis, mums! Sedan kom tomten och delade ut en massa klappar och sedan spelade vi julklappsspelet :) Så julklapparna har verkligen varit fler än vi förtjänar i år, men Noel fick nog flest ;) (och han förtjänar ju dem såklart ;)) Oj vad han har fått paket alltså... Vi är helnöjda. Tack alla nära och kära för en mysig jul!


julafton

Kikar in här en snabbis och önskar alla fina vänner en GOD JUL i snöyran! Nu ska vi göra oss iordning och tomedräkten ska på lillen, sedan ska hela dagen tillbringas hos svärmor i fridlevstad. Ha en fantastisk dag nu med god mat, många paket och mycket kärlek!


julkänsla...

Julkänslan börjar så smått infinna sig faktiskt. Linn och Maja har varit här på julfika idag, pepparkakor och saffransmuffins. Noel fick jättefina kläder av Linn i julklapp, superhäftiga tegelröda manchesterbyxor och en Ac/Dc tröja till det, så han kommer bli tuffast i stan. Har allt bra snälla "tanter" runt omkring sig! :) Och sådana presenter uppskattar även av hans mamma och pappa, han växer fort så garderoben behöver uppdateras ganska så ofta...

Imorgon blir det en runda på stan för oss och inhandla några sista klappar. Antar dock att det kommer vara fler än vi som tänkt göra samma sak, men vi får helt enkelt skylla oss själva som väntar tills sista dagen, och snällt ställa oss sist i långa köer. Men det blir mer sport då, det ska va lite spänning och stress i julklappsshoppandet tycker jag (även fast min tillvaro inte är allt för stressig just nu men man kan ju försöka inbilla sig). Sen blir det julfirande med mamma och pappa på kvällen, ska bli mysigt. Självaste dopparedagen ska tillbringas hos Mickes mamma det här året, lustigt nog.

vinter

Ingen som har missat det kanske men, det är kallt ute. Och massor med snö.

Positiva saker med snö:
* Barnen tycker det är roligt
* Det är vackert och gör tillvaron lite ljusare
* Om inte vintern hade varit så hemsk skulle inte sommaren varit så underbar

Negativa saker:
* Kallt
* Blött
* Barnvagnspromenaderna är tunga och man kan inte gå där man vill för alla snövallar
* Skorna läcker in
* Det finns noll parkeringsplatser
* Man måste skrapa bilrutorna och borsta snö från bilen varje gång man ska köra någonstans
* Det blir smutsigt i hallen

Se, negativa listan vann... Say no more.


Noel kan sitta själv

Titta, vilken duktig kille vi har!


fjärde advent

Vaknade inatt av att jag hade galet ont i mitt knä, och det sitter i fortfarande! Haltar runt och har ingen aning om vad jag har gjort, sovit??? Måste ha legat väldigt konstigt för jag kan inte gå... Hmm väldigt märkligt i alla fall, hoppas det går över under dagen jag som hade tänkt ta en långpromenad i snön (inbillar jag mig). Hoppas ni får en mysig fjärde advent i alla fall för det ska vi ha!

...

Är så glad att Noel har fått en liten lillkusin. En liten flickkusin! Längtar så efter att få träffa underverket!  ♥



Dagen har varit bra, har sprungit på stan och spanat in lite julklappar med Elin och kikat på Stinas nyrenoverade lägenhet och pimplat kaffe. Obs! Endas julklappsspaning. Inhandlingen sker först nästa vecka. Kvällen har tillbringats tillsammans med min underbara sambo med god mat och på spåret. Han har tre veckors julledigt från och med nu :) :) Glad!


mirakel

♥ Stolt faster till en liten tös! ♥

Julrim - Philips Lumea

Som kvinna har man många måsten,
sminka sig och använda borsten

Vaxa benen och gråta tårar,
bara tanken ger en kalla kårar
 
Denna grej kommer lätta ditt hjärta,
du kommer spara tid och skonas från smärta

För vem kunde ana att ljussken,
kunde ansa och lena dina ben?

Lumea är namnet på denna grej,
vartenda tjej kommer avundas dig

...

Usch, denna dagen har varit ganska långsam. Jag och Noel har inte haft nånting inplanerat och det har varit skitväder ute. Jag har städat lite, lekt och myst med Noel, tröstat Noel, matat Noel, lekt lite till. Efter ett tag började det bli ganska så enformigt och vi behövde komma ut så det fick bli en promenad -mot alla odds. Men lite frisk luft skadar aldrig och Noel sover så bra när man är ute så vi var ute och traskade i det blåsiga, kalla snövädret i en och en halv timme. Hoppas på en mer händelserik dag imorgon :)

helgen

Igår blev våran stora, lillkille ett helt halvår, närmare bestämt klockan 13.38. Vad tiden går! Tänk, ett halvår till sen kanske han springer runt och busar? Galet! Min lille bebis...
Han är på god väg att sitta själv nu, han sitter en liten stund, ibland lite längre, sen trillar han sakta men säkert snett framåt och tycker det är jätteroligt så det gäller att bulla upp ordetligt med kuddar och vara snabb. Sötnos! Hoppas på att han sitter stadigt själv till julafton :)

För övrigt har helgen varit lugn och skön. Elin var här i fredags och åt middag, tittade på idolfinalen och hjälpte mig att slinga håret. En bra fredag. Hon hade med sig en halvårpresent till Noel också, fina vän, tänker på allt :) Micke har jobbat i helgen så lördagen tillbringades hemma hos mamma och pappa, och Så mycket bättre på kvällen såklart. Vilket program, längtar redan tills nästa säsong :) Idag har jag varit duktig och pluggat och skrivit på en uppgift om erycipelas, så nu kan jag de (bättre än förut iaf). Gick en långpromenad i iskylan också, det är inte direkt lätt att ta sig fram med vagnen men det går om man är tillräckligt envis.

  


torsdag

Har mått sådär på sistone, har varit otroligt trött, haft (nästan) ständig huvudverk och inte haft ork till nånting, underbara mediciner. Graviditeten och tiden efter utan mediciner har verkligen varit en lyx, nu är det back to reality. Hoppas på att kroppen kommer att vänja sig, vet att det blev lite bättre efter ett tag med mina gamla mediciner. Så än har jag inte gett upp, det blir bättre. Punkt.

Det har i alla fall varit en bra dag idag med lagom mycket aktiviteter. Promenad med pappa och visit på öppna förskolan med Maria och lilla Hugo. Ikväll har jag och Micke ätit tacos och nu har vi det bra med godis i soffan. Och snart börjar mitt favoritprogram!

...


Över lillemannens säng

vinter i huvudstaden

 

 
 


...

Hemma! Har haft en bra helg med mamma & Noel uppe i huvudstaden, jag har världens bästa mamma! Och världens bästa Noel såklart ;) Han har varit jätteduktig hela helgen, flyget gick väll sådär dock. Han var ganska ledesen på vägen upp, tror dock inte det var flygets fel, utan för att han var trött. Likadant på nervägen, men då somnade han efter halva resan så det var skönt. Men i slutet av resan fick vi veta att flyget kunde inte landa i Ronneby pga. halka på landningsbanan!!! Stor suck särskilt när man reser med en bebis, så efter val och kval om vi skulle bli tillbakakörda till Arlanda igen fick vi landa i Kalmar (tack!), sen buss hem. Men vem vill sätta sig i en buss den sträckan i snöstorm med en bebis i knät? Kändes inte så säkert direkt, som tur var kunde Micke komma och hämta oss. Så efter många timmars väntan kom vi äntligen hem... För övrigt satt jag bredvid Carolina Klüft på flygplanet.

pirrigt

Håller på att packa inför Stockholmstrippen i helgen. Micke är ledig idag, så han och Noel är och hälsar på på Mickes gamla jobb så jag kan packa ihop alla saker i lugn och ro. Är nervös inför flygresan, inte för själva flygresan, utan för att flyga med en bebis. Hoppas verkligen att det kommer gå bra, men är mentalt inställd på kaos. Återkommer med hur det gick!

Imorse var vi på biblioteket med mammagruppen, supermysigt och Noel tyckte det var roligt. Så söta bebisarna är när dom börjar upptäcka varandra, ska ta och känna och prata med varandra :) Ska prova och gå på tummetott där nästa "termin", det var visst julavslutning denna veckan så det känns inte så bra att komma första gången då :P För övrigt kämpar vi med att ta oss fram med vagnen i all snön, en snäll gubbe fick hjälpa mig att bära vagnen över en vall i morse för att kunna komma över gatan :P Är glad att vi har kvar våran fyrhjuling, swivelhjul är ingen höjdare i snön direkt!

Ne, nu ska jag fortsätta och packa och komma på vad jag glömt och vad jag inte har glömt, hmm.
Ha en toppen helg alla!

...

Idag har jag inhandlat Noels tredje sorts pipmugg. Han vill inte dricka -han hatar att dricka! Någon som har nått tips? Har provat vatten, olika safter, pip med och utan droppskydd och olika pipar. Skulle gärna vilja byta ut ett till mål ersättning till fast mat, men vill inte göra det innan han lärt sig dricka riktigt eftersom han får i sig vätska genom ersättningen. Hmm. Bjuder på lite bilder på mitt lilla troll i alla fall! :)


 

RSS 2.0