stackars Micken, men...

Älsklingen har dundersnuva och halsont, hjälp!!! Nåra förslag på hur man skonar sig från dessa fruktade baciller när man bor tillsammans på 60 kvadratmeters yta? Jag har inte tid att bli sjuk, och har verkligen inte lust att sabba min LONDONWEEKEND nästa helg!

/Egotrippad flickvän

sparkar

Nu rör sig bebis för fullt där inne i magen. En del små kickar känns till och med utanpå magen nu så Micken med får ta del av vad som händer där inne. Mysigt!

bebisväntan - dag 150

Du är på dag 150 av 280. (53,6%).

 
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 2 fulla dagar (v21+2).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 6 jul 2010
Du har 130 dagar kvar till beräknad förlossning.

tack Link

Lilla jag har varit sjuker, eller snarare fått mig en kraftig tillsägelse om att börja ta det lite lugnare (om det nu går i dessa tider?). Känns som om tankarna far i huvudet dygnet runt om praktik, basgruppsuppgifter, oro och plugg inför nationella tentan, C-uppsatsångest... och att tiden är så knapp. Sov inte en blund natten tills igår pga. extrem magkatarr, och gick med magont och illamående i stort sett hela dagen igår. Älsklingen min var och köpte receptfria Link på kvällen så jag skulle slippa en mardrömsnatt till, och dom hjälpte fakitskt. Så skönt. Så nu är magkatarren långt borta och jag hoppas verkligen inte den kommer tillbaka...



... ikväll blir det en stor godispåse från Hemmakväll och mys i soffan. Kuckelimuckmedicin som Karlsson på taket säger!


Nedräkning: 100 dagar kvar

...tills jag förhoppningsvis tar examen! :)

välbehövligt

Så, nu har jag rensat alla tankar genom att gå en lång promenad med Elin och Nicki och druckit kaffe här i röran. Alltså inte utfört ett enda måste på hela dagen. När var det en sån dag sist? Även fast tankarna just nu går till dammsugaren... Näe, jag ska fan inte, det får vara som det är en dag till. Vem bryr sig?

Skrollan har fått springa av sig på innergården, lilla hundkatten. Tänk om man inte hade dessa små djur, som alltid ställer upp? <3

...

Ont i magen. Jäkla stress, jag hatar den :(

bebis vecka 21

Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...


Text och bild kommer från se.babycenter.com

storstädning

Idag har jag varit duktig och städat och skurat och donat, så nu luktar det klorin i hela lägenheten. Jag och Skrollan tycker samma om klorin, det luktar gott! Skillnaden mellan oss är att hon ligger och rullar sig och blir smått galen av doften, samma visa varje gång. Knäppa katt!


...

Visst, knastriga promenader och sagolika vita snölandskap i all ära. Men just nu känner jag bara för att sudda ut all snön och byta ut den mot en första solig vårdag i April. Please!


positivt

Har haft en superbra kväll på praktiken, älskar verkligen mitt blivande yrke som syrra! Tiden går hur fort som helst och det är roligt, kan inte bli bättre helt enkelt.

Nu tar jag helg, fredag och lördag iaf. Sen back to work på söndag. Såååå, skål!!! (med vattenglaset)

fettisonsdag

Igår fick jag min fet-tisdagssemla en dag för sent (eller hetter det fettisdag?!). Skitsamma, det blev en onsdagssemla, men den var lika god för det. Så nu har jag fått min dos för i år, och den lille med. Läste någonsatans att bebisen njuter och ler när man äter något sött, och äter man något beskt så gör den miner och rynkar på näsan. Så det är ju trevligt att kunna glädja någon annan förutom sig själv varje gång man syndar ;) Förresten var dom dyra så jag kallar det snarare för lyx.  Vi köpte varsin till Micke, Per och mig, 66kr!!! Jaja, det är bara fettisonsdag en gång om året... och förresten var det ju inte jag som betalade...


onsdag

Har varit på föreläsning på farmakologi idag, på enda lediga dagen... Men visst det gick snabbt och var intressant, så det får det väll vara värt. Kul och träffa lite klasskompisar med :)



Älsklingen skulle beställa jeans från Nelly häromdan så jag passade med på att beställa lite som kom idag. Leggings med skinnlappar på framsidan + en tunika. Båda var bra och sköna för tjocka växande magar + snyggt ;)


50%!!!

Du är på dag 140 av 280. (50%).

 
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 6 fulla dagar (v19+6).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 6 jul 2010
Du har 140 dagar kvar till beräknad förlossning.

icke lediga dagar och studiedagar

Idag har det varit praktik och jag har haft det bra, som vanligt :) Har två underbart snälla handledare där som stöttar mig genom dagarnas gång, är mycket tacksam för detta! Av egen erfarenhet så vet jag att man kan ha mer eller mindre tur med sina handledare, och det senare alternativet är mindre kul...

Nu blir det plugg fastän jag är dötrött. Måste sätta mig och leta upp en vetenskaplig artikel och göra en studieuppgift. Måttligt roligt men illa tvunget så det är bara att sätta igång. Shoot!


Alla Hjärtans Dag en dag i förväg...

Jobbar ju imorgon så ikväll ska jag fixa en riktigt god middag till mig och älsklingen!

Kvällens Meny:
Förätt - Klassisk Toast Skagern
Huvudrätt - Oxfilé toppad av rosmarin, vitlök och pamesan. Serveras på en bädd av tagliatelle special, tillsammans med en ljuvlig sås.
Efterrätt: Smördegshjärtan med färska jordgubbar, jordgubbskesella och vaniljglass. 


fredag

Skönt o ha sin natt gjord, jag kan verkligen inte skryta med att jag är någon nattuggla! Snarare tvärt om...  blir så fruktansvärt risig dagen efter. Har tillbringat stora delar av dagen i sängen och på soffan, bara vägrar att gå ut i rugget... usch. Älsklingen står vid spisen nu, fredagsmys väntar. Man får vara fruktansvärt lat vissa dagar... (försöker bota mitt dåliga samvete). Men imorgon är det min tur att göra storslagen middag, Alla Hjärtans Dag firande en dag i förväg. Wait and see :)

torsdag

Är ledig idag, skönt! Eller ledig och ledig, ska jobba inatt. Eller praktisera. Eller vara svans. Kalla det vad ni vill. Ska i vilket fall ut och gå en lång promenad med Nicki nu så man blir lite trött och kan sova en stund i eftermiddag... Ciao!


magen v.20

 
Nu ska jag gå och träna, känns sporrande om inte annat...

magen v.18


Någon konstig form av ta-på-sig-själv bild :-) Kul att ha och jämföra med i vilket fall.

kläderna krymper?

Har börjat få lite smått panik de sista dagarna, alla mina kläder ha börjat sitta väldigt tight och framhäver de "nya" formerna på ett väldigt icke fördelaktigt sätt. Antalet byxor som går att få på sig är nere på ett ynka ett par. Och så leggings då. Visst, leggings är fint och skönt men inte varje dag. Och dessutom blir ju dom också smutsiga. Så idag har jag tvingat mig ut i snövädret för att inhandla nya byxor. Sagt och gjort -för det var jag värld!


tisdag

Imorgon är jag ledig! Eller ledig, har massor att fixa med, men det blir i alla fall en hemmadag. Plugg och tvätta står överst på listan. Och så kommer det hit hantverkare, hoppas verkligen att det går fort. Hatar att ha en massa hantverkare springande när man är hemma, i synnerhet när det bara är tråkiga saker dom fixar med. Det har gått så långt nu att det till och med är tal om ekonomisk kompensation, vi får se hur det blir...  

Nu kallar teven och soffan så ska jag inte göra ett handtag mer i dag...
God natt!

att sätta omdöme på sig själv

Sitter med en omdömesenkät inför mittbedömningen på min praktik. Jag hatar att sätta omdöme på mig själv. Sätter hellre ett kryss på "svagt utvecklad förmåga" eller "går ej att bedöma", än att säga att jag faktiskt kan det här eller till och med är bra på det, fastän jag vet att jag är det?! Varför är det så svårt att prata positivt om sig själv inför andra? Bläe.

...

Skrev ett inlägg igår om helgens bravader, men bloggen var dum och allt försvann. Sammansfattningsvis så stod det: Tack snälla Robin och Emma för en trevlig fredagskväll och supergod mat! Och så en lyckönskning till Linn som numera befinner sig i London! <3

hos barnmorskan

Idag har vi varit hos barnmorskan. Fick mitt misstänkta låga Hb konstaterat. Trodde nästan det eftersom jag är konstant trött, blöder näsblod hela tiden och har fått en del väldiga blodtrycksfall på sistone. Så nu blir det till att äta lite extra järn i tablettform så blir det säkert bättre! Vi fick lyssna på bebisens hjärtslag som tickade på i ca. 145/min och så mätte barnmorskan magen. Allting verkade bra. Och som Micke sa, det ska man vara tacksam för... 


underbara lappar





Kolla fler underbara lappar på: www.argalappen.se :)

tisdag

Idag har jag lyxat till det och lagar limekyckling till kvällsmat som står och puttrar på spisen. Väntar bara på att älsklingen ska komma hem så vi kan äta... Gjorde nån smal varriant av limekyckling för ett tag sen, men den kan slänga sig i väggen. Idag blir det tjockisvarianten, med rätta! Smaskens!

För övrigt har jag gått 45% av min graviditet idag, tiden bara rusar i väg. Rätt vad det är är det sommar! Jag längtar så!

RSS 2.0