Blir det en pojke eller flicka? 10 myter

1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.

2. Räkna hjärtslag

Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?

6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen.

avvinkningsfest

Igår blev det fest hemma hos Linn, mycket trevligt. Vill inte använda ordet "avskedsfest" för det låter så hemskt, avvinkningsfest låter bättre. I vilket fall åker hon till London och pluggar i ca. 3 mån, men jag och Elin ska såklart dit och hälsa på. Londonbiljetter är redan bokade och klara! :-) All lycka och kärlek!!! Du kommer att vara saknad.


<3


Dagens bild får bli älskningen och lilla knähunden på en stol mitt i vardagsrummet (?)

ännu mera snö

Härligt väder idag! Med lite ironi.. Det snöar och blåser och har gjort det hela dagen, en sån där dag man bara känner för att dra täcket över huvudet och inte stiga upp. Hoppas det är sommar och sol imorgon när jag vaknar!


Rhodos 2009


ultraljud

Idag har vi varit på ultraljud och hälsat på våran bebis för första gången. Vilken häftig upplevelse! Nu fattar jag att det verkligen ÄR någon där inne, även fast jag knappt märker någonting... Allting såg bra ut, hjärtat slog och bebisen rörde sig där inne. Barnmorskan mätte och kollade att allt var som det skulle, och räknade även ut beräknad födsel fem dagar senare än vi hade trott från början. Nu är alltså det heliga datumet 6 Juli... Är så glad, det var så häftigt att se! <3







dagen och morgondagen

En bra dag idag. Har mestadels umgåts med Linn och shoppat lite smått och gott, trevligt! Man får allt ta och passa på innan lilla skruttan drar till stora vida London om ca. 2 veckor... Lite avis är jag allt!

Imorgon är det dags för ultraljud, är förväntansfull och nervös. Tänk om något inte står rätt till, då dör jag. Sådant man knappt vågar tänka på... Allting måste vara bra.


...

   
...och mitt hår är nästan svart :-)


ögonstenarna

 
Har haft lite mobiltömning och här är lite nya bilder på mina troll, Skrollan och Tuva.

<3


En snygg kille

...

Mys hemma hos Emman igårkväll, måste absolut styras upp oftare, tack tjejor! För övrigt är det ledighet som väntar i två dagar nu, får se vad som ska hittas på då... Träning o sovmorgon är iaf stående!

lööördag

Sovmorgon idag. Finns det något bättre? -Näe. Nu är det tvättstugan som står på schemat, mindre kul. Sen ikväll bli det tjejkväll hemma hos Emma med indisk mat och vin (saft). Nej ska inte vara så bitter, hade inte kunnat dricka i vilket fall. Ska upp och ha praktik imorgon klockan sju, så det är bara och gilla läget...

äntligen fredag

Ikväll blir det välbehövlig fredagsmys med Micke och Per, potatisgratäng och inbakad fläskfilé står på menyn. Gott! Är helt slut efter denna veckan, men roligt är det! Har fått vara med på en koronarangio idag, vilket innebär att man går in i en artär genom handled eller ljumske, och sedan följer kärlet ända upp till hjärtats kranskärl för att se hur dem ser ut. Spännande och fascinerande att det bara går... Kunde tyvärr inte vara med under hela ingreppet eftersom jag är gravid och måste undvika strålning... Men nog om det.

Ha en trevlig kväll allihopa! <3

efter två dagar på avd 55

Mitt huvud är som ett enda stort virrvarr efter två dagar på Thorax, men det är roligt och virrvarret lär ju reda ut sig så småningom. Vardagen för mig är numera sjukdomar och åkommor som man knappt visste att de fanns samt ett lite annorlunda upplägg mot vad man är van vid. Men det är roligt med nytt, ännu roligare när man väl har lärt sig det! :-)


tisdag

Idag har varit en bra dag. Irritationsmoment i mitt liv har förvandlats till ett något mindre irritationsmoment och sånt är alltid positivt. För övrigt ser jag fram emot morgondagen som kommer att bli lång men säkert rolig. Kurs i S-HLR på skolan hela förmiddagen och därefter praktik hela eftermiddagen och kvällen. Jag och Selma ska förbereda oss på bästa sätt genom filmkväll i HLR ikväll, vilka exemplariska elever vi måste vara!


russian roulette


T6

Måndag och idag är det första dagen i termin 6. Kan inte fatta att vi redan är där, till sommaren har jag förhoppningsvis min sjuksköterskeleg. Slutpraktiken börjar på onsdag. Känns som att det bara är nedförsbacke till sommaren nu, det är så mycket roligt som händer i mitt liv tiden dit kommer att gå snabbt!

Idag blir det lite plugg hemma, ska läsa S-HLR och ett dundertjockt häfte med sjukdomar och behandlingsmetoder som jag fått från min praktikavdelning. Sen har vi introduktion i skolan i eftermiddag och då får vi en ny basgrupp och en ny basgruppshandledare. Den sista basgruppen. Vad vemodigt det låter.

söndag

Efter ständigt tjat om vin, tänker jag ändå konstatera hur skönt det är att ha en extra dag i veckan, varje vecka numera. Att söndagar inte längre betyder att man ständigt bakfull och knappt har ork att kliva upp ur soffan. Idag så har det fikats med vänner, tränats och nu är Per här på tevekväll och har ätit tacos med oss. Allt för att ta vara på denna föredetta obefintliga dag... Heja söndagar!


myskväll

Det blev fondue på Två rum och kök igår. Har nog aldrig varit så mätt i hela mitt liv, haha. Men det var himla gott! Lyckad kväll med andra ord... (så lyckad den kan bli utan vitt vin vill säga :P) JAG HAR VITT VIN PÅ HJÄRNAN!


Lånad bild


magen v. 17 (16+1)

De flesta som inte träffat mig frågar om det börjar synas något att jag är gravid. Så avgör själv... Tyvärr har jag ingen "förebild", men jag hoppas och minns det som att min mage var ganska så platt :P

  

lördagsgöra

Idag är det en sån där underbar lördag när man måste ta tag i allt man ligger efter med på hemmaplan efter en intensiv vecka, tvätt, städning etc. Visst låter det väl uppiggande? För övrigt borde dagens planer vara lagda men det är dom inte. Jag och älskningen firade ett år tillsammans i måndags, detta kunde dock inte firas riktigt då eftersom jag vår på praktik hela kvällen (men jag fick röda rosor och choklad när jag kom hem, sött!). Därför ska vår ettårsdag firas riktigt ikväll, på ett eller annat sätt. Har lite brist på fantasi, helst av allt skulle jag vilja dricka VIN men det går ju inte :P Och en supergod middag år vi ju igår, kanske skulle vi kallat gårdagen för ettårsfirande istället men det gjorde vi inte. Vi får se vart kvällen bär helt enkelt...





glad tjeja!

JAG KLARADE TENTAN I AKUTMEDICIN! Så skönt! Trodde verkligen inte det med allt rabalder som har varit runt den, vilken lättnad! :-)

Det betyder att jag från och med nu går i termin 6, sista rycket nu...


tappade gnistan innan jag ens hunnit börja...

Halva klassen gjorde tentan idag. Den är SVÅR och så gott som alla har kuggat. Eller rättare sagt, 3 personer av 15 i varje klassrum klarade den. Känns ju positivt inför vår tur att skriva imorgon... Med detta är jag inställd på att kugga. Känn den positiva andan i mitt inlägg!

cellprov

Fick brev från landstinget idag om tid för cellprovtagning. Börjar-bli-gammal varning?! Men det är väll bara att inse att så är fallet antar jag. Någon som vet om man kan ta cellprover när man är gravid?


gravuträkning

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 12 jan 2010.

Din graviditet startade Fre 25 sep 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 9 okt 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 110 av 280. (39,3%).

 
Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 4 fulla dagar (v15+4).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 1 jul 2010
Du har 170 dagar kvar till beräknad förlossning.

Hoppas på att det eventuellt ändrar sig lite framåt efter ultraljudet ;)

UL

Vi fått tid till ultraljud på om exakt två veckor. Känns overkligt att få se den lille för första gången, har nog fortfarande inte friktigt attat att det faktiskt är någon där inne. Hoppas allting ser bra ut bara... pirrigt...

Lånad bild


vintertrött

Nog pratat om att det är mysigt med snö för min del. Nu är jag trött på vintern, mörker & kyla, har gått här hemma hela eftermiddagen och frysit som en hund. Tänker gå i ide tills solen tittar fram nästa gång och det lär ju dröja, om någon undrar vart jag är...

Rhodos i somras:
   

 


tisdag

Mja, mersmak för intensivvård har jag väll inte fått direkt... Jag är nog mer av den typen som tycker om att pyssla och prata med mina patienter, inte vårda tekniskt via en datorskärm medans patienten ligger i resp. Kommer nog att hålla mig på vanliga vårdavdelningar tills den dagen jag läser vidare till barnmorska. För det ska jag, en vacker dag!

idag är det söndag

Imorgon börjar den sista veckan i termin 5. Den kommer att tillbringas på THIVA, med avslutning på fredag och då har vi tenta i akutmedicin. Hoppas på att få se och lära mig en massa och eventuellt få lite mersmak för intensivvård. Ska bli spännande! :-)

Älskningen sover fortfarande (klockan är över 1!). Funderar på att smyga in och väcka honom... typ nu...


den mest oproduktiva dag 2010

Men fasen vad skönt!!! Det borde man göra oftare...

efter vårt nyårsfirande såg dukarna ut såhär...




fredagsmys!

Brr, det är så KALLT ute! Vet dock inte hur kallt eftersom våran termometer fortfarande ligger i fönstret utan batterier sedan ett år tillbaka och dammar.... Kom precis hem efter en fika med Soffan på stan, och Micke står vid spisen och lagar mat. Det är lyx. Undra just hur det ska bli på måndag när han börjar jobba igen efter tre veckors ledighet, jag är bortskämd nu :P

Så, nu är det fredagsmys........
= lövbiff, godis, teve och soffa


vinterland

Jag och Mick gick en hundpromenad i vintervädret i eftermiddags och mja, det va inte så farligt kallt. Bara man klär på sig ordentligt så tycker jag faktiskt om snö. Det är mysigt. Vi gick över isen och barn åkte skridskor och drogs i pulka... Blev sugen på att klä på mig mina gamla skridskor igen och se om något sitter kvar från tiden som isprinsessa. Efterlyser tid till det samt sällskap. Dessutom var Nicki överlycklig över att få pulsa runt i snön på isen. Några indier fotograferade till och med denna svarta vildbest som skuttade runt som en hundvalp i snön...

gullunge

Hittade en söt bild på min brorson som bebis, vilken frisyr :P


varning för sibiriska vindar

Ute är det riktig vinter. På aftonbladet.se står det om sibiriska vindar och "dagens fråga" är: Kommer du att hålla dig inne idag? I det här hushållet finns inte någon termometer, undra just om det är så kallt? Får ta en promenad lite senare...


Min älskning har varit rökfri i snart två månader, så duktig så! Även fast han säger att han ska gå att köpa cigaretter nästan varje dag så har han inte gjort det ännu, och kommer nog inte att göra det heller. Hoppas och tror jag för motivationen finns! Världens bästa <3


trettondagsafton

Idag är det den heliga pluggdagen som förvandlades till en riktig latmaskdag med shopping och fika på stan. Har inte fått något vettigt gjort och det känns väll sådär. Men jag är en blus och en kjol rikare, det behövs lite uppmuntring såhär i den mörka tillvaron! :)

Nu är det träning som står på schemat! Sen får jag väll tvinga mig själv att läsa igenom lite plugg framför teven tillsammans med hollywoodfruarna. Tur att reklampauserna är så långa nu för tiden... Typiskt mig.

stor i orden men liten på jorden

Tänk att man kan bli så frustrerad av hopplöshet att man brister ut i gråt i ren frustration för att ingen lyssnar? Tro mig, det går. Bara någon gör en tillräckligt frustrerad...

ett under

Idag är det dag 101 med ett guldkorn i magen. Har blivit beroende av att läsa överallt om vad som händer och sker där inne, så häftigt att läsa. Tänk att någon jäspar, rör sig och knyter händerna där inne... <3


2 januari

Har ingen lördagskänsla för fem öre och tentaångesten gör sig allt mer påmind. Har betsämt innan att den här lördagen är lördagen när mitt jul och nyårslov är slut och jag ska börja ta tag i alla måsten. Visst, det gick ganska så bra till en början. Har suttit och skrivit ner lite pluggpapper till tentan, så det är ju alltid något. Men när det kom så långt som till momentet att få ut det jag skrivit på papper för att börja läsa in det så tog det stopp. Skulle inviga nya skrivaren men det fattades så klart en USB-kabel. Så, annan annan dag... (som vanligt). Motivationen sprang iväg och jag vägrar att sitta och läsa på datorn.

Längtar tills kvällen istället, då blir det Montmatre och äta och mysa. Lucky me!


nya soffbordet


Vår julklapp från mamma och pappa. Visst blev det fint?

ett nytt årtionde

..och jag är inte det minsta bakis! SKÖNT!
Festen igår var hur trevlig som helst och jag vill tacka Robin och Emma för värdskapet och alla andra som var där för sällskapet. -Tack! Var ganska så dålig med kameran som vanligt men någon bild blev det nog som jag kan ladda upp senare.

En rolig sak jag tänkte på var att för varje år som går utökas vuxenpoängen runt festandet. Igår var det förätt med lax och kräftstjärtar, åtta av tio villa ha kaffe på maten, vi spelade rappa-kalja och familjegeni, de flesta kom tillbaka till festen efter vi hade tittat på fyrverkerierna istället för att gå ut på stan osv osv...

Laddar upp lite bilder senare!

RSS 2.0