...

Idag har det babysimmats. Ååååh vad jag tyckte det var mysigt i vattnet och Noel med, han sken som en sol hela lektionen, han älskar verkligen att bada! Det var andra gången för Noel och första för mig, förra gången badade Micke med honom. Jag var lite skeptisk innan eftersom jag tyckte det kändes lite läskit (om man skulle tappa honom), men har helt ändrat mig, det var supermysigt och roligt, så jag badar gära nästa söndag med. Vemvet, vi kanske får dra lott till och med! Dock tar jag gärna med mig bärhjälp, eftersom Micke jobbade idag var jag själv med Noel och det var ganska jobbigt att hålla reda på all packning, på och avklädning och duschning ensam, ibland önskar man att man hade minst två armar till. Men det gick ju bra, både jag, Noel och alla sakerna kom ju hem tillsist.

En söt sak är om man säger "plask plask" till Noel blir han jätteglad. Så, plask plask på er.

onsdag och utvecklingsfaser

Åh vad jag är dålig på att uppdatera här. Har tänkt ladda upp lite roliga foton nu några kvällar men varje gång kommer jag på att batteriet inte sitter i kameran eftersom det har laddats, och därefter blivit nedlagt i en byrålåda som är alldeles för långt från soffan och datorn där jag sitter, och att resa sig upp och hämta batteriet o dessutom sätta i det i kameran och ladda in bilderna i datorn, ja det blir ett för stort project :P Så jag väntar gärna några dagar till (eller veckor). Jeje.

Noel är inne i en riktig mammapappamammapappa bara mamma och pappaperiod. Han är svårsövd på kvällarna och har stökat runt som bara den i två nätter nu vilket han inte gjort på ett bra tag. Läste runt lite på internet och runt åtta månader ska tydligen separationsfasen infinna sig. Misstänker starkt att han är i den nu, alla "symtom" stämmer, (ja, utom att han inte äter dåligt ;)).

"Separationsfasen, det absolut jobbigaste språnget under barnets första år. Barnet klänger otroligt mycket, sover dåligt, äter dåligt, kan bli ilsk och gnällig och frustrationen är stor hos både vuxna och barn. Det är nu som det händer mest saker, många barn är otroligt frustrerade precis innan de lär sig krypa och när de bemästrar den konsten kommer nästa sak… mamma är inte samma individ som barnet! Barnet kan bli oroligt, speciellt vid insomning och under sömnen, och vaknar till flera gånger för att kolla så mamma finns kvar. Vid den här åldern har barnet sin första förälskelse, i mamma och pappa. Att få små kärleksbett, nyp, luggningar är inte ovanligt. Inte heller att få ett barn som verkar sitta fast på en som ett plåster. Ingen annan duger än mamma (och/eller pappa)."

Min lilla älskling, undrar just hur länge det håller i sig... Läste också i lite forum där folk tipsade om en bok som tydligen ska vara bra för att förstå det här med bebisars olika utvecklingsfaser: Växa och upptäcka världen av Hetty van de Rijt. Skulle verkligen vilja läsa denna boken men det verkar som den har utgått, i alla fall i de webbutiker där jag har letat. Så om någon har denna boken och vill låna ut den får ni gärna säga till. Eller om någon vill dela med sig av hur era bebisars/barns utvecklingsfaser var, främst separationsfasen då? Vill ju förstå mig på min lillprins så mycket som det bara går...

Är i alla fall ganska slut efter två relativt sömnlösa nätter och hoppas på att få sova lite riktigt inatt, *peppar peppar har han sovit non stop nu sen klockan åtta och det hände varken igår eller i förgår*... Jobbit för Micke med när vi stökar runt i samma rum och han ska upp och jobba. Som tur är har han varit ledig idag eftersom han ska jobba hela helgen. Vi har haft en mysig dag, hade riktigt roligt uppe på stan idag hela familjen. Främst var det nog för en stor gosedjurshund som Noel fick av sin pappa inne på leksaksaffären, ett riktigt klipp för den kostade bara 15 kr (hade kostat 269 kr!!!) och Noel älskade den! Men fattar varför den va så billig nu för den var galet ful! Denna fick sedan åka tillsammans med en glad Noel i vagnen under hela turen... Köpte även en leksaksmobil (borde bli poppis med tanke på att min mobil och tevetryckaren är det bästa som finns), en bamseprasselbok, strumpor och två bodys billigt som tusan på slutrean och min kära sambo köpte även ett par byxor (vilket var anledningen till att vi gav oss ut på stan). Har även hunnit handla mat för ett tag framöver med, och eftersom vi inte har någon bil just nu eftersom den muppar sig och har hamnat på verkstan är man glad att man har barnvagnen och lasta på så man slipper handla precis allt på dyra cityhallen. Har även hunnit med att göra klart en inlämningsuppgift så nu är den ur världen, skönt!

Imorgon ska jag upp tidigt och infinna mig hos doktorn så det är nog bäst att hoppa i säng snart man vet aldrig vad denna natten har att bjuda på... Oj vad långt detta blev, om ni nu orkat läsa :P

torsdag

På tal om mössor i förra inlägget träffade vi Soffan igår, och hon hade köpt en jättefin mössa från Polarn o pyret till Noel. Perfekt ju! Tack fina du!

Noel vaknade klockan åtta idag, så nu har vi tagit de lungt en stund och fått i oss kaffe och smörgås. Eller Noel fick Nan och sen en liten bit smörgås han med eftersom han tittade så storögt på den. Nu blir det snart o fixa iodning oss lite sen upp till biblioteket på Tummetott. Sen i eftermiddag blir det Emmadejt och förhoppningsvis kan jag komma iväg och träna ikväll. Beror lite på när Micke hinner hem så vi får se... Jepp det var vår torsdag de :P

...

Jag älskar Villervallas barnkläder. Färglada och härliga i bra kvalité, riktiga busungekläder tycker jag! :) Noel har en del kläder från dem och stjärnmössa med toffsar är en stor favorit! Tyvärr börjar den bli lite liten men än så länge funkar den. Såg att det var rea på Villervallas hemsida, så det kanske blir en liten beställning snart med lite nytt till lilleman som växer så attans fort...

Man kan nästan tro att jag blivit sponsrad för att skriva detta inlägget men icke ;)  


...

Åh ibland HATAR jag bilar och önskar att vi inte hade nån. Typ som nu, när så gott som varenda fellampa lyser, blinkar och plingar... Åhhh vad är det nu då? Vad har vi gjort för att förtjäna detta nu? Hoppas verkligen inte att det kostar en förmögenhet och rätta till fanskapet (som det säkerligen kommer göra)... För det är ju så kul att lägga pengar på att laga bilar :( Saknar vår Toyota corolla från 93, de va grejer de!

lördag

Först: Ett stort grattis till Jossan och Niklas som äntligen fick sin lilla dotter igår! Underbart! Kan inte sluta fascineras av det fantastiska när ett barn kommer till världen..... Lycka till från oss och njut riktigt ordentligt nu!



Vår dag har bestått av husvisningar, och ja vi har fastnat för ett av dem riktigt mycket (huset jag hoppades på)... Så vi tänker... måste reda ut en del frågetecken från besiktninen... och tänker lite till... Och det dryga är att det var 17(!) familjer till på visningen, så just nu känns det ganska långt borta... Vi får se... Ikväll har vi smockat i oss god mat, en massa choklad och bara tagit det lungt framför teven. Noel sover gott sen 20.00 tiden ungefär, han somnade nästan med en gång när jag la ner honom i spjälisen så han var nog trött, mitt lillhjärta... Ja, det var väll ungefär de... Hoppas ni har haft en bra lördag!


torsdag

Här lagas det middag, Micke står vid spisen och det blir spagetti och köttfärssås för den som undrar. Alltid gott att få maten serverad, tycker på nått sätt att de blir godare när man inte stått i stekoset själv. Lillemannen går runt i sin älskade gåstol och pratar glatt, tror det är den plats i världen han gillar allra bäst för tillfället, att vara i gåstolen. Han känner sig nog fri där och kan ta sig runt lite var han själv tycker här på våra 60 kvm. Jag har precis varit och lämnat tre filmer på Hemmakväll men vi har dock bara hunnit se två av dem men ingen var någon höjdare precis. Försöker ladda batterierna lite till kvällen så jag kan ta tag i en skoluppgift som behöver göras efter mat, disk och Noelnattning. Skulle egentligen ha gjort den igår men var helt slut efter långfika på waynes (tack!), storhandling och allt annat som blir runt omkring efter en dag.

Vill tacka kommunen med som fällt ett stort träd som skymt stora delar av vår havssutsikt. Nu har vi verkligen toppenutsikt från balkongen, lagom till försäljning! :) På lördag ska vi kika på två hus, håller tummarna väldigt mycket för ett av dom... Så vi får väll se!

11e

Idag är blir Noel hela 7 månader, min lille skrutt! Dagarna flyter på som vanligt och det är första veckan Micke är tillbaka på jobbet efter tre lyxiga veckors julledighet så känns lite tomt. Men vi kommer snart in i att igen, jag o lillemannen :) Dagen idag har bestått av mammagrupp påförmiddagen. Det var ett tag sen sist så det var roligt att få se alla bebisarna igen, dom växer verkligen så det knakar. Riktiga godingar är dom verkligen! Därefter blev det vägning och mätning för Noel, sen en runda på stan. Sen var det slut på det roliga och tvättstugan kallade vilket är lite krångligt när man är själv hemma med Noel eftersom det blir en så stor procedur att få ner tvätten till själva tvättstugan, kan ju inte lämna honom själv i lägenheten. I vanliga fall brukar jag ha sett till och bära ner tvätten dagen innan men inte idag. Löste det i alla fall genom att ta hissen ned med all tvätten, tvättmedel och Noel i sin gåstol vilket han tyckte var jätteroligt :) Det är inte ofta man får ha gåstolen som transportmedel utanför lägenheten och de tyckte han va toppen ;) Jag tyckte dock att det var aningens krångligt, ååå vad jag längtar efter hus, tänk va smidigt... Sen blev det tvättstugepassning såklart, matlagning och sen kom Cissi och Ellie och förgyllde tillvaron. Och pappa Micke med såklart! Så efter Noelmys, mat, stuntprat, Noelnattning och kaffe tog jag o Cissi och Ellie en kvällspromenad mörkret som en bra avslutning på denna dagen :)

...

Lite skärpning på uppdateringen här...

Ville först bara skriva ett tack till världens bästa Emma för hjälpen idag ♥

badtime



Bjuder på lite härliga bilder från kvällens dopp i det blå! Numera får man ha regnställ på sig om man ska komma ut torr från badrummet efter att ha badat Noel, det plaskas en hel del :) Hoppas på att babysimmet drar igång snart känner på mig att det kommer uppskattas...


RSS 2.0