ny säng

Igår va vi och hämtade bebissängen, sen blev det till och montera och möblera om i sovrummet. Och så var vi och tittade på spälsängsskydd ute på babyproffsen, skulle egentligen köpt ett vitt när vi var på IKEA sist men det var slut. Dock VÄGRAR jag betala ca. 500 spänn för ett litet tygstycke som typ alla ute på babyproffsen kostade, sanslöst. Så det får nog bli en IKEA-tur snart igen verkar det som :P Annars känns de som det mesta är fixat och klart nu, liten är välkommen när som helst! Längtar så. ♥

???

Efterlyser en affär som säljer vita babysockar utan spets och som inte kostar en förmögenhet?

Kapahl på amiralen is the shit :)

freeeeedag!

Fick reda på min föräldrapenning idag :) Shit, den va högre än våran "i bästa fall kaanske vi får det här" uträkning. Glad jag blev! Och chockad! Hade verkligen ställt in mig på "det värsta", typ grundersättningigen som är kass, men det blev betydligt bättre än det! Känns som allt går i medvind just nu :)

Och idag har jag varit hos fabror doktorn. Planerat lite inför droppen jag ska ha efter förlossningen eftersom det är vanligt med MS-skov precis efter graviditeten. Men det verkar bra, hoppas verkligen att det fungerar!

Igår gjorde jag sommarfint på balkongen, plantrerade en massa växter och skurade golvet där ute. Så nu blir det innestädning... sen lite sol på balkongen! :)

v. 35

I graviditetsvecka 35 är fostret 44 cm långt och väger ca 2700 gram. Tänk på att det är skillnad på hur stora fostren är. Hur stor var du själv och barnets far när ni föddes? Normal längd och vikt varierar med 10 cm och i varje fall 1 kilo hos nyfödda, fullburna barn. Barnets hjärta slår med 120-160 slag i minuten. Barnets binjurar växer och producerar hormoner. Nu är lungorna nästan färdigutvecklade.


Börjar du bli trött på att vara höggravid? Hm, det var konstigt! De flesta älskar att väga 10-25 extra kilo, ha rygg- och höftsmärtor, rikliga flytningar, känna att de aldrig får tillräckligt med vila, men ändå inte kunna sova på grund av magen som är i vägen, ha förvärkar och åderbråck, vara andfådd och täppt i näsan och ganska växlande humör. Tyvärr är det inte sällan att man upplever allt detta på en gång.


Är du berusad av oxytocin?
Cirka 5 veckor före förlossningen sjunker progesteroninnehållet hos dig som är gravid. Samtidigt sker en ökning av östrogen och oxytocin. Oxytocin påverkar faktiskt din personlighet i slutet av havandeskapet och förbereder dig på att bli mor. 


äntligen!

Åhh jag är så lättad och SÅ GLAD!

Har haft slutseminarie på C-uppsatsen idag, och det gick bättre än jag skulle kunna drömma om. Examinatorn öste beröm över vår uppsats, typ att det var den bästa hon läst baserad på skönlitterära böcker sen hon började på skolan osv osv. Slutkommentaren blev: så gott som redan godkänd med minimala revideringar. Vadå underbart? Har varit inställd på att sitta typ hela veckan men det räcker nog med typ en timma imorgon, det var verkligen småsaker som skulle ändras. Med det (efter imorgon då) är alla moment i hela utbildningen á tre år avklarade, och jag är redo att ta emot min sjuksköterskelegitimation den fjärde Juni ;) UNDERBART!!!

Så från och med nu slipper ni läsa om skola och tjat och gnat i denna blogg. Skönt va?

helgen

Åhh, denna helgen har varit kanonens. Började hemma hos Emman med lite förfest innan statt i fredags. Sen god mat och trubadurer på Statt. Himla höga sådana så kände mig lite obekväm för bebis skull så när folk började bli dragna och skulle upp och dansa var det dags för mig/oss och bege sig hemåt... Ett fint minne i alla fall, hoppas ni andra festade till att ordentligt! Det är vi världa!!!

Igår kom lilla Linn hem från London :), fasen vad tiden går snabbt! Tillbringade kvällen hemma oss henne, mycket trevligt de också! Lillfisen är väldigt livlig i magen på kvällarna, så *den* fick så klart vara med på ett hörn... Åhh vad jag längtar nu!!!


festfix



Lilla jaug innan Statt igår!

examensmiddag

Ikväll är det examensmiddag/fest på Statt! Ohh ska bli så kul! En av de dagar jag verkligen önskat jag kunde dricka lite alkohol men.... man kan ju ha kul utan ;)

klädhjälp

Har panik. VAD HAR MAN PÅ SIG PÅ FREDAG när vi ska ha examensmiddag/fest på Statt?! Passar inte i någonting just för tillfället och känner mig som en heffaklämp... HJÄLP TACK! Insåg just att det helst plötsligt är onsdag, snart torsdag...

v. 34

Fostrets fot eller hand kan ibland puta ut på din mage. Genom att pressa mot foten eller handen drar barnet till sig kroppsdelen. Kanske det kort tid därefter sätter tillbaka foten av nyfikenhet. "Vad händer nu? Händer det igen? Detta var skojigt!" Tänk att du nu kan kommunicera med ditt barn! Ungefär vid denna tid fixeras de flesta foster med huvudet ner i bäckenet. "Nu vill jag snart ut!"



Har varit på andra delen av föräldrautbildningen idag. Är utan tvekan tjockast i hela vår grupp, trots att många ska ha bebis före...

sista rycket

Åhh, uppsatsen är äntligen inskickad! Håll tummarna för att detta ska gå bra nu!!!

tisdag

Idag ska C-uppsatsen lämnas in, phuuuu! Just nu är den hos vår handledare för genomläsning, sen blir det till att åtgärda synpunkterna hon har innan inlämningsdax klockan 24.00. Håller tummarna för att det inte ska bli så mycket, hade varit skönt att vara lite ledig nu när solen äntligen skiner ute...

ssk-skylt

Fick tips av Elina att beställa en sjuksköterskeskylt från Skyltmax helt gratis, det ända man behövde göra var att blogga om deras systersida och aktiebolag: http://www.aktiebolagnu.se

Done ;)

längtar...

50 dagar kvar ♥


spanska sjukhusminnen

 


...

Gorde lite ljusa slingor i mitt mörka raffs till hår i veckan, såhär blev resultatet!


lite bilder från äventyret Alicante... allt var inte dåligt :)

 
 
   

putsa och dona

Gårdagen spenderades till att måla vår köksstomme, det tog hela dan. Inte just målningen kanske, det var väll det lilla. Men att plocka ut alla skåp, rengöra, ta bort alla gamla luckfästen som typ var övermålande hundrafemtioelva gånger och satt fast som sten... DET tog tid. Nu är i alla fall alla prylar inplockade igen och stommen är vit istället för gulvit. SKÖNT! Har någon form av modernt öppet kök nu, helt utan luckor :P

Snart ska vi på förskotts 96års kalas och äta god mat, det är farfar som fyller denna respektingivande ålder. Hoppas ni har en trevlig lördag allihopa!

v. 33

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå. (Fast vår lilla knodd vägde två kilo redan i spanien...)


Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.


När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.


Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.


Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.


röd dag

Nu blir det Ronneby Brunn och bada på spaet, mys!

jippie!

Åhh, är så lättad! Klarade del två av det nationella sjuksköterskeprovet igår och det gick jättebra :) Först nu vågar jag börja spana efter en klänning till examen... Frågan är bara hur den ska se ut när man typ är TJOCK? ;P

22 dagar kvar :)


bebis v. 32



Haha shit. Börjar inse varför jag har så jäkla ont i ryggen...Undra just hur den ska kunna växa där inne i nästan två månader till utan att min mage sprängs? Den är stenhård.


söndagsgöra

Tragglar med resultatdiskussionen i C-uppsatsen denna söndag. Så ENORMT tråkigt det är! Var bara tvungen att få ut mig det...

Ikväll ska vi åka till Annilie och Marcus och hälsa på deras nya lilla tös, Nella. Något att se fram emot i alla fall! :)

...

 


förberedelser inför liten

Insåg att beräknat förlossningsdatum kanske inte alltid stämmer så bra när vi var i Spanien, så idag har vi varit på Ikea och inhandlat lite bebismys. Bäddmadrass till sängen, påslakan och lite annat smått och gott som lill* kommer att behöva. Hur mysigt som helst och gå runt bland allt smått och sött och välja...


60 dagar kvar hjärtat...

Du är på dag 220 av 280. (78,6%).

 
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 2 fulla dagar (v31+2).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 6 jul 2010
Du har 60 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vet förresten vad det är för kön på den lill*, en spanjorska sa det rakt ut vare sig vi ville veta eller ej :P

NKSE

Såhär i efterhand vill jag också skryta med att jag var godkänd på den nationella skriftliga tentan! Världens bästa Emma ringde och sa det när vi var där nere, överlycklig!!! :)

28 dagar kvar till examen! ♥

Alicante

Mja, trippen till Alicante blev väll inte riktigt som vi hade tänkt oss. Hade en hur mysig första dag som helst och bara strosade omkring och gick ut och åt på kvällen, men vaknade på natten sen och var dundermagsjuk! Usch!!! Och snacka om magsjuka också... Spydde både från ena och andra hållet och var febrig och mådde piss, fick inte behålla nån vätska över huvud taget och det ville inte ge med sig. Så på eftermiddagen åkte vi till sjukhuset i Alicante för att ev. få lite dropp och kolla så att bebis var okej, blev jätteorolig. Efter lååång väntan i ett väntrum fullt med folk och måttligt pigg fick vi äntligen komma in. Dom körde med ultraljud över magen och såg att jag hade regelbundna kontraktioner, och att livmodertappen börjat dra sig samman.. början till förlossning alltså. 2 månader för tidigt... Stackarn trivdes inte där inne med en kräkande mamma. Blev inlagd tre dygn och dom lyckades få stopp på det och göra mig frisk... men vi missade planet hem. Skulle egentligen åkt hem i måndags morse och kom hem igårkväll. Vi mår bra, båda två, och den tredje ligger fortfarande i magen. Har varit på ultraljud här i Sverige idag med och allt såg bra ut, så himla skönt! SKÖNT ATT ÄNTLIGEN VARA HEMMA! För att göra en lång historia kort...


RSS 2.0