första advent

Nu har vi också stjärnor som lyser i fönsterna, mys. Har pysslat lite ikväll, och Micke har bakat lussebullar, så duktig :) Snön vräker ner utanför, vi fick ett ryck innan och skulle köra till Kalmar men vi ångrade oss när vi kom till Jämjö, vädret var ju inte direkt det bästa att vara ute och åka i för skojs skull... Passade i alla fall på att kika på ett hus vi skulle kunna tänka oss (utvändigt) när vi ändå var i Jämjö, sen åkte vi och hälsade på Noels farmor i Fridlevstad istället :)

Tack Linn för en trevlig fest igår! Och tack till Karin som orkade dras med mig inne på Sliver hela kvällen. En kväll närmare come back, haha ;)



lördag

Har varit på stan med mina killar, vi kom hem för en stund sen. Ska på galej och fira Linn ikväll så har inhandlat kläder till kvällen, men har inte  lyckats bestämma mig än om jag ska ha kvar dom eller om jag ska raffsa fram nått annat i garderoben att ha på mig, är så velig... Dom var snygga, men ändå inte. Inget är snyggt till putmagen :P Det kommer sluta med att jag byter om hundramiljoner gånger för att sedan tillslut bestämma sig för kläderna man provade först :P I-lands problem. Nu ska jag och Noel mysa, hoppas han vill detsamma!

Trevlig kväll!


ytterligare en lista...

Vad heter ditt barn?
Noel Elias Holmberg

När var du beräknad att föda?
6 Juli 2010

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nästan en hel månad tidigt, 11 Juni. Alldeles färdigbakad och helt perfekt! ♥

Hur stor var barnet vid födseln?
3290g o 50cm

Hur lång tid tog förlossningen?
Ca. sex timmar från första värken

Tog du någon smärtlindring?
Var mest bedrövad över att jag inte fick någon eda och fick klara mig på min lustgas. Var väldigt smärtpåverkad så i slutet la dem lokalbedövning, men det var precis i samma veva som Noel behagade titta ut...

Är du tillsammans med barnets pappa?
Javisst ♥

Tog ni reda på könet?
Vi fick reda på det vare sig vi ville eller inte, under en sjukhusvistelse i Spanien när jag var gravid. "It's a boy!"

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
Trodde först att det var en flicka, sen nånstans i mitten av graviditeten ändrade jag mig och var säker på att det var en pojk!

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Ja... Både pojk och flickförslag!

Hade du en svår graviditet:
Nej det hade jag inte. Men det var jäkligt tungt i slutet och jag är glad att jag slapp gå den sista månaden i sommarvärmen.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Absolut Ja!

Har du fått några bristningar?
Ja tyvärr.

Var du nervös inför förlossningen?
Faktiskt inte, var väldigt positivt inställd och tänkte att det nog inte skulle va så farligt. Fick en chock, men nu i efterhand minns jag min förlossning som en positiv och otroligt häftig upplevelse.

Hade du några cravings?
Nej faktiskt inte. Eller kanske ostbågar, det äter jag nästan aldrig i vanliga fall.

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Testade en till sticka för säkerhets skull, och sen fick Micke åka och köpa en till. Haha.

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Väldigt tidigt.

Hur mycket gick du upp i vikt?
15kg...

Hur länge ammade du?
Helammade till 3 månader. Sen blev det problem och amningen fick succesivt bytas ut till ersättning. Mjölken sinade när Noel var ca 4,5 mån, tyvärr.

Vem är barnet mest lik?
När han föddes var han jättelik Micke. Han har ändrats mycket, just nu är han inte så lik någon av oss. Men jag kan se drag från både mig och Micke.

Vad är det bästa med att ha barn?
Allt!

Vad är det sämsta med att ha barn?
All oro...

Är ditt barn döpt?
Ja, vi hade utedop i somras. Ett väldigt fint minne!

Hur gammal är barnet nu?
Fem och en halv månad, så fort det går... Min lille pojk! ♥


Stockholm!

Nu är flygbiljetter bokade till Stockholm första helgen i december. Jag hoppas verkligen att flygresan ska gå bra, det blir Noels första flygtur. Är redan nervös, men det känns inte som bil eller tåg heller är något bra alternativ just nu, det tar för lång tid så jag tror det kan bli ganska så gnälligt... Jag tror och hoppas att kommer gå bra att flyga, det blir bra... Flyget tar ju trots allt bara en timma. Ska bli kul att komma upp till Stockholm och hälsa på bröder, lille Lupp, Fredrika och bebisen i magen. Noels lillkusin ♥


höstrusk

Vilket skitväder! Det regnar på sne utanför fönstret, det blir nog en hemmadag hela dagen idag känns det som. Noel har trampat runt i sin gåstol hela förmiddagen, ätit lunch bestående av potatis och palsternackspuré och lite päronpuré. Nu sover han sött inne i sin säng. Jag gör ingenting. Det är verkligen en göra ingentingdag idag, har varken ork eller lust. Ska möjligtvis ta en runda med dammsugaren sen, och hitta på nån god mat att laga tills ikväll. That's it.

...

 
 


...



Haha, tyckte dom var så söta. Skrollan beskådar sin utelåsta vän...

b e s l u t s å n g e s t

Idag har vi varit på ytterligare ett bankmöte. Gör inget annat än och springer på bankmöten nu för tiden :P Frågan är bara om vi ska vänta, flytta till hyreslägenhet eller köpa hus direkt? Usch, vi vet inte. Det finns för och nackdelar med alla alternativen... Vi grubblar vidare helt enkelt.

Har blåbärspaj i ugnen. Elin och Henke ska komma förbi och Henke ska hjälpa oss med att sätta en dimmer på en strömbrytare och byta ett vägguttag till ett nytt. Sen blir det mumsig fika till turturduvorna som är nyförlovade och allt ;)


söööndag

I fredags blev det supertrevlig vin & spelkväll hemma hos Smulan. Spelade något "så ska det låta" liknande, tittade på gamla bilder och snackade en massa skit :) För övrigt har helgen varit lugn. Jag och Noel har haft en mysdag idag för Micke har jobbat. Har tagit det väldigt lungt, bara varit borta hos mamma och pappa en liten sväng (mormor&morfar?). Och det är väll typ allt.

Veckan som kommer blir det att ta tag i plugg, har haft semester tillräckligt länge nu känns det som. Skönt att varva alla bebisfikor med lite hjärngymnastik faktiskt, behöver bara få tummen ur och komma igång!

Nu börjar Beck som man redan sett hundramiljoner gånger men ska titta ändå, adios!


mer hustjat

Nu har vi nya tankar vad gäller vårt hus. Har lagt ned dethär med helrenovering, har kommit på hur jobbigt det kommer att bli. Nu är vi mer inne på något i ok skick som man kan fixa efter hand. Vad jag tjatar om hus, men jag har det på hjärnan. Vi var och tittade på ett bra igår...

Och tack goa mammor Josse & Maria & tjocka Jossan & Frida för trevlig fika igår :)

Idag ska vi grubbla vidare på husaffär, jag blir gråhårig av detta. Sen träffa Elin som äntligen är hemma från göteborg, Mia & Lilly och andra Elin :)

...

Lalalaa, på rosa fluffiga moln! Känns äntligen som man vet att det finns hopp, om inte än så snart. Så lättad och glad! :) Nu börjas det på allvar... Hopplahej!

...

Idag har Micke varit ledig från jobbet. Det är måndagslyx att få vara med hela sin familj på en vardag ♥.


nöjd!

Galet vad fint vi har det här hemma nu. Högblanka golv & undanplockat som aldrig förr. Så här skulle man ha det jämt, just nu känns det så jäkla skönt! Skulle nästan kunna tänka mig att äta middag direkt på golvet ;) Fick belöning i form av kinamat hemma hos mamma & pappa med, gott! Lillemannen sover och nu ska vi slappa framför teven... Imorgon är det fullspäckad dag i form av bankmöte, sjukhusbesök och mäklarbesök.

nystädat!

Idag har vi varit supereffektiva här hemma (lånar Elinas uttryck ;)). Har spikat listerna i köket, putsat alla fönster, städat på balkongen, städat toaletten, plockat bort en massa saker... Imorgon blir det att städa undan, skura och ta polish på golven, och måla på lite ställen. Sen är det tipp topp här hemma, känns riktigt skönt! Ska även kika på huset en gång till imorgon. Tyvärr är budgivningen redan i full gång, så förmodligen kommer det bli för dyrt :( Men hoppas kan man alltid göra... Har lite funderingar på om vi ska sälja lägenheten ändå och flytta till en hyresrätt sålänge...

5 mån

Hipp hurra, idag är det min lilla älsklings månadsdag :) Det är lika stort varje månad ;P Nu är han 5 månader, min lillplutt. 5 månader är en helt perfekt bebistid tycker jag. Jollrar som bara den och är glad och gosig, men fortfarande liten bebis... Önskar nästan att man kunde stanna tiden... Men vem vet, 6 månader kanske är ännu bättre? :) Han är förresten galet söt i sin gåstol! :D

Har träffat mammagruppen idag, och därefter fick Noel sitt 5mån vaccin. Vågade inte planera in något på eftermiddagen om han skulle bli febrig och pipig, men har inte märkt någonting, så skönt :) Gjorde iaf mat ikväll från Buffés billiga veckan, kycklingfilé och rotfrukter i ugnen. Är inne på dedär med billiga veckan nu, så det blir MYCKET rotfrukter. Men det gör inget, för det är gott. Och billigt dessutom! :) Skönt att slippa spagetti och köttfärssås typ alltid eftersom vi har så bra fantasi i detta hemmet!


tisdag

Idag har vi varit hos min kusin och lilla Elsie som är tre veckor gammal. Jisses, så liten och söt, en liten docka. Kan knappt ihåg att Noel har varit så liten. Bebisar är underbara.

Imorgon ska jag och min lilla familj på husvisning. Spännande! Och lite nervöst... Hoppas det är som vi tror att det är så min bubbla inte spricker.

Usch, jag måste fortsätta städa...


pirrigt

Är nervös. Snälla, snälla, snälla -gör så det går vägen! :S


helgen

Började dagen med brunch på 3G med älskling och Noel, lyxigt. Sen kom Emma och Carro med som en trevlig överraskning, riktigt söndagsmys! Borde göras oftare ;) Sen har vi varit effektiva och tvättat världens största hög med tvätt. Jisses vad tvätt det blir när man har en liten kräkbebis... Egen tvättmaskin skulle helt klart vara guld värt. Har dessutom ÄNTLIGEN gjort mjukfogen i köket, och kommit överrens om att vi absolut inte är några hantverkare. Men nu är den där, och den får va som den är. Tänker absolut INTE göra om den :P

Igår var vi i Nybro hela dagen hos farfar och "plastfarmor", Noels alltså :) Alltid trevligt, fick supergod kycklinggryta (även med oss hem) så den har vi smaskat på ikväll med. Skönt att slippa laga mat ibland... Och så fick vi ett set med riktigt snygga tallrikar och assietter. Åhh så fina dom är, blev jätteglad :) Och Noel fick kläder, och vi fick pengar. Herrejisses, typ julafton ju. Tack, tack snälla ni!

Vi bytte liggdelen till sittdel på Noels vagn häromdagen med. Så söt han är, sitter som en kung! Tror tyvärr inte det funkar på vår andra vagn ännu, den har med "traditionell" sittdel, så där får han fortsätta ligga ett tag till, tror han är lite för vinglig för att sitta i den. Men på baby acen är den superbra, sittdelen är ungefär som en bilbarnstol. Han började bli lite missnöjd när han var vaken och låg ner, så nu kan han sitta och titta på allt spännande som flyger förbi, så nöjd och glad :)

mammakänslor

Är så lycklig som har världens finaste lille pojk! Tänk att han blir 5 månader i nästa vecka, fattar verkligen inte vart tiden tar vägen. Vart tog min lilla, lilla minibebis vägen? Swisch..! Njuter av varje dag jag får vara tillsammans med Noel och får se hur han utvecklas och göra små framsteg... Det är så underbart!
O b e s k ri v l i g K ä r l e k!


 

 

Och vart tog allt håret vägen? :)


lilla gubben...

Har så dåligt samvete! Noel har varit förstoppad, dumma mig som inte fattat de innan? Så nu förstår jag varför han varit som han varit, lilla gubben. Och pisk till sin tröga mor som ska kalla sig sjuksköterska!

torsdag

Phu, känner mig helt död. Sov dåligt inatt, en viss liten person hade lite fnatt. Sen blev det morgonpromenad runt Saltö, sen iväg för o gå på babycafé med Josefine och Haley och Maria och Hugo, men det va höstlovsstängt. Typiskt när vi äntligen hade tagit oss dit, men det fick bli lite fika med dem inne i stan istället. Trevligt, fast Noel va på lite dåligt humör. Och när han är på gnällhumör en natt och en hel dag blir man galet trött, phu. Nu ligger han och sover som en slagen hjälte i vagnen. Känner att jag med hade behövt krypa ner en stund, men nu ska det lagas mat, är hungrig... Det blir kyckling alá billigaveckan :)

För övrigt är vi så sugna på detdär huset... Väntar på att banken ska ringa upp och förklara att planerna går i kras, det ser inte så snyggt ut med arbetslös som jag räknas som när man söker lånelöfte. Och det tas ingen hänsyn till att man är nyutbildad med hyffsade chanser till jobb sen, eller att man är föräldraledig och studerar på halvfart och faktiskt har en inkomst. Blir så trött, vi skulle aldrig köpa på oss en bostad vi inte hade råd med. För övrig kommer det vara billigare att bo där än här. Jaja, ska inte ta ut något i förskott. Men jag vill och vi har värsta planerna. Och sen att karlen jobbar på kronofogden borde väll vara en tillräcklig säkerhet? ;)

promenera mera

Igår var det mysväder igen, i alla fall på förmiddagen när jag var ute. Gick o njöt i höstvädret med jackan hängandes på vagnen. Har numera obligatorisk förmiddagspromenad med Noel, jag vill bli av med mina 5 extra gravidkilon som blivit kvar. Resten bara rasade av efter förlossningen, men inte dom där 5 dryga kilona... Så det börjar bli hög tid att ta tag i det nu känns det som, vore trevligt att komma i sina byxor igen! Idag har vädret inte varit lika inspirerande precis, grått och trist, men det är ju trots allt November... Imorgon blir det mammabarngympa istället! :)



 


RSS 2.0